Împreună putem să-l ajutăm pe Ştefănuţ!

Este apelul lansat de zibo.ro pentru a ajuta un copil de doar şase anişori care suferă de un sindrom plurimalformativ. Zibo.ro cu sprijinul Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare organizează sâmbătă, 25 februarie, cu începere de la ora 16.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor un spectacol umanitar al cărui protagonişti vor fi: vedeta Acasă TV, Cabral, Aldo Blaga, Anamaria Pteancu, Ştefania şi Hermina Hotca şi Ansamblul “Cununiţa Năzdrăvană”.

Pe lângă vedetele enumerate mai sus, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor vor mai evolua şi copii de la: Grădiniţa cu Program Prelungit (GPP) “14 Mai”, Nr. 6, “Voinicelul”, Nr. 5, “Guliver”, Nr. 33, “Dumbrava Minunată”, Nr. 9, dar şi elevi ai Şcolii cu clasele I-VIII “Grigore Moisil” respectiv de la Liceul de Artă. Potrivit managerului general a zibo.ro, Aurel Răcăuţanu, în cadrul spectacolului de mâine vor fi licitate şi picturi, fotografii şi diferite obiecte confecţionate de căte elevi.

Picior var equin stâng, pareză de plex brahial pe partea dreaptă, pareză flască a membrelor inferioare, hidrocefalie congenitală compensată, hipoplazie de corp calos, strabism convergent bilateral şi displazie de sold stâng sunt malformaţiile diagnosticate de specialiştii unor clinici de renume. Problemele au început încă din primele zile de viaţă. La un an şi jumătate, când alţi copii păşesc cu uşurinţă, Ştefănuţ abia reuşea să-şi ţină echilibrul. În perioada martie-aprilie 2008, îmreună cu părinţii au plecat la Clinica Internaţională de Reabilitare din Truskavets, Ucraina. Tratamentul de acolo l-a ajutat extrem de mult deoarece, în urma terapiei Ştefănuţ reuşea să se deplaseze în patru labe. Au urmat apoi alte şi alte investigaţii şi tratamente. Însă în prezent, părinţii, împreună cu copilul se pregătesc pentru trei tratamente mai costisitoare pentru care au nevoie de aproximativ 10.000 de euro. Este vorba despre două tratamente la clinica din Truskavets (Ucraina), care costă aproximativ 7.000 euro iar în lunile iulie-august Ştefănuţ va urma o delfinoterapie, care va costa alţi 2.500 euro.

Cum puteţi să-l ajuţi pe Ştefănuţ?

1. Viraţi în contul asociaţiei “Zâmbet şi suflet” a lui Cabral orice sumă de bani cu care puteţi şi vreţi să contribuiţi la însănătoşirea copilului. Fiecare leu este important.

Lei: RO11 BRMA 0999100048624350

USD: RO11 BRMA 0999100048624447

Euro: RO11 BRMA 0999100048624641

Banca Românească, Bucureşti

2. Completaţi “Formularul 230”, cu datele dumneavoastră, puneţi data, semnaţi şi depuneţi-l la circumscripţia fiscală din oraşul dumneavoastră. Formularul poate fi descărcat de pe www.zibo.ro.

3. Trimiteţi SMS la nr. 1393 (1,9 euro + tva).

De asemenea, sâmbătă, în sala de spectacole de la Casa de Cultură a Sindicatelor va fi amplasată o urnă unde fiecare poate să doneze cât consideră de cuvinţă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.