Prinsă la vamă cu permise false

O femeie din R. Moldova, împreună cu copiii săi, a încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria prezentând la control trei permise de ședere în Italia falsificate. Pentru documente urma să plătească 3.000 euro.

Miercuri, 22 februarie a.c., în jurul orei 08.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a ieși din România, călătorind într-un autoturism înmatriculat în Slovenia, Daria P., în vârstă de 31 de ani, din Chișinău, R. Moldova. Împreună cu ea călătoreau și copiii ei, în vârstă de 12, respectiv 13 ani. Cu ocazia formalităților pentru ieșirea din România, femeia a prezentat la controlul de frontieră trei documente tip “permesso di soggiorno”, pentru ea și pentru copiii ei. Polițiștul de frontieră care a verificat documentele a constatat că acestea nu erau unele autentice.
Persoanele au fost conduse la sediul SPF Petea și în urma verificărilor efectuate lucrătorii PF au constatat că femeia nu deține permis de ședere în Italia, iar cel prezentat de ea la controlul de frontieră are numărul de înregistrare al unui permis eliberat de autoritățile din Italia pe numele unui cetățean albanez. Celelalte două documente – prezentate pentru minori – nu figurează în evidențele autorităților italiene.
Daria P. a declarat că intenționa să ajungă la soțul ei în Franța. În urmă cu o săptămână, în timp ce se afla la Consulatul României în R. Moldova pentru a ridica pașapoartele, femeia spune că a fost abordată de către un bărbat care i-a făcut propunerea de a-i procura documente tip “permesso di sogiorno” pentru a putea călători până în Franța unde se află soțul ei. Daria P.a fost de acord și, în schimbul sumei de 3.000 de euro, a primit cele trei documente, cu înțelegerea ca banii să-i trimită la bărbatul din R. Moldova după ce va ajunge în Franța.
Femeia și copiii au intrat legal în România, iar odată ajunși în PTF Petea, pentru a ieși din țara noastră, au prezentat la controlul de frontieră cele trei documente false.
Acum moldoveanca este cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de uz de fals. Cele trei documente au fost reținute de polițiștii de frontieră până la finalizarea cercetărilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.