”Livada cu vișini”, pe scena Teatrului de Nord Satu Mare

Secția română a Teatrului de Nord Satu Mare, prezintă duminică, 26 februarie, cu începere de la ora 19.00, premiera spectacolului ”Livada cu vișini”, ultima piesă de teatru scrisă de A.P. Cehov. Anunțul a fost făcut astăzi, 23 februarie, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul instituției de cultură sătmărean.

Potrivit regizorului Gelu Badea, marele dramaturg a conceput și a scris piesa pe patul de moarte și este una dintre cele mai mult jucate opere dramatice de pe scenele teatrelor din întreaga lume. ”Lumea pieselor lui Cehov este captivantă, piesele lui sunt jucate de regulă în registru tragic, deși Cehov își definește textele drept comedii. ”Livada cu vișini” surprinde, în registru comic, două personaje, cu tot alaiul de rude, slujitori și prieteni, într-un moment dramatic al vieții lor, toată acțiunea concentrându-se în jurul acestei drame”, a declarat Badea.

Prețul unui bilet de intrare la premiera de duminică este de 30 lei. Piesa lui Cehov va mai fi pusă în scenă pe 13 martie, de la ora 17.00 respectiv 1 aprilie, de la ora 19.00, spectacole pentru care contravaloarea unui bilet de intrare este de 18 lei pentru adulți respectiv 12 lei pentru elevi, studenți și pensionari.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.