Peste 1,5 milioane lei chirie anuală pentru şase şcoli din Sătmar


Sumele destinate învăţământului preuniversitar de stat din municipiul Satu Mare au fost prezentate de conducerea Primăriei cu prilejul unei şedinţe la care au participat cei 43 de directori ai unităţilor de învăţământ, precum şi conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean.
Conform celor prezentate, în anul bugetar 2012 la nivelul municipiului Satu Mare vor fi alocate următoarele sume: 51.323.000 lei (sumă provenită de la bugetul de stat) pentru cheltuielile de personal, 1.736.000 lei ( proveniţi de la bugetul de stat) pentru plata sentinţelor judecătoreşti câştigate de sindicatul învăţământului, 13.570.000 lei (din care 7.203.000 lei de la bugetul de stat şi 6.367.000 lei din bugetul local) – cheltuieli materiale pentru funcţionarea unităţilor de învăţământ şi 220.000 lei pentru burse (sume provenite de la bugetul local)
Totodată, din veniturile proprii ale bugetului local sunt finanţate şi chiriile pentru unităţile de învăţământ care funcţionează în imobile proprietate privată. Pentru Liceele “Kolcsey Ferenc”, “Ham Janos”, Reformat, Liceul de Artă “Aurel Popp” şi “Ioan Slavici”, precum şi pentru o parte terenului din curtea Şcolii Generale nr.10, chiria anuală se cifrează la 1.521.447 lei.

De asemenea, pentru funcţionarea celor trei săli de sport din municipiu, au fost prevăzuţi 250.000 lei, pentru cofinanţarea proiectelor de cooperare transfrontalieră -100.000 lei, iar pentru activităţile Centrului de Excelenţă -10.000 lei.

În ceea ce priveşte investiţiile şi unele reparaţii în domeniul învăţământului, în anul 2012 vor fi începute lucrările de execuţie la reabilitarea faţadei Colegiului Naţional “Doamna Stanca”, reabilitarea termică la Şcoala Generală nr.10 şi vor fi terminate lucrările de amenajare a sălii de sport din cadrul Şcolii Generale “Octavian Goga”.

În acest an este prevăzută şi amenajarea curţilor unora dintre şcoli. Este vorba despre Şcoala Generală “Grigore Moisil”, Şcoala Generală “Ion Creangă”, Grupul Şcolar de Industrie Alimentară “G.E. Palade”, şi accesul Grupul Şcolar Unio.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.