Cârligul cablului de tractare i-a făcut țăndări parbrizul mașinii

Cabluri de tractare făcute din material slab, mașină de spălat cu chichițe dar și probleme la atelierele de reparat ceasuri sunt doar câteva dintre neregulile constatate de angajații Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Satu Mare, în perioada 9-31 ianuarie. Drept urmare au fost aplicate trei avertismente și o amendă contravențională în valoare de 5.000 lei. Rezultatele verificărilor întreprinse de comisarii CJPC au fost prezentate astăzi, 21 februarie, în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul instituției.

Un sătmărean și-a văzut parbrizul făcut zob după ce cablul de tractare pe care îl cumpărase de la un magazin de piese auto din Satu Mare a cedat iar cârligul i-a spart parbrizul mașinii. ”Mașina i s-a defectat astfel încât consumatorul s-a dus să cumpere un cablu de tractare de la un magazin de piese auto din Satu Mare. Abia de a fost tractat câțiva metri deoarece cablul s-a rupt iar cârligul i-a spart parbrizul mașinii”, a declarat șeful CJPC Satu Mare, Valentin Breban. Supărat pe cele întâmplate omul a depus o plângere la CJPC solicitând atât contravaloarea cablului de tractare cât și achitarea contravalorii lucrărilor de montare a parbrizului. ”Cablul l-a costat 50 de lei iar contravaloarea reparațiilor la mașină se ridică la suma de 900 lei. Firma producătoare a acestor cabluri este din județul Arad iar cea de distribuție din Maramureș. Am dispus retragerea și verificarea întregului lot de cabluri. De asemenea am retras un număr de cinci cabluri de la magazinul de piese auto din Satu Mare. În altă ordine de idei, pe ambalajul cablului scria că rezistă la o greutate de 5.000 kg, însă mașina în cauză nu are decât 1.500 kg ”, spune Breban.

Mașină de spălat cu chichițe

Deși a fost reparată în mai multe rânduri, o mașină de spălat îi dădea în continuare bătăi de cap unei sătmărence. ”Femeia s-a plâns că mașina nu spală așa cum trebuie deși a fost reparată de mai multe ori la rând. Am asistat și noi la procesul de spălare și am constatat că sesizarea este întemeiată. Am dispus înlocuirea mașinii. Cei de la service trebuie să intervină pe lângă producător sau distribuitor pentru a înlocui mașina de spălat”, a declarat Breban.

Ceasornicarii, controlați de comisarii CJPC

Tot în cadrul conferinței de presă de astăzi, Valentin Breban a prezentat și rezultatele controalelor efectuate la atelierele de reparat ceasuri existente pe raza județului Satu Mare. ”Controlul tematic s-a desfășurat la un număr de șase prestatori de servicii iar acțiunile de verificare au impus aplicarea a trei avertismente și a unei amenzi în valoare de 5.000 lei. Am verificat existența certificatului de înregistrare și a certificatului constatator emis de Registrul Comerțului pentru autorizarea activității desfășurate la punctul de lucru și modul de afișare a denumirii unității, a codului unic de înregistrare din care să rezulte obiectul de activitate a fiecărei firme în parte. Astfel, în cazul a trei operatori economici am constatat că efectuau înlocuirea mecanismelor de ceasuri ce prezentau deficiențe cu unele noi, pentru care acordau termene de garanție dar neprezentând nici un act de proveniență emis de producător ori importator din care să rezulte că termenul de garanție ar fi identic cu cel menționat în documentele emise”, a precizat Valentin Breban.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.