Criză acută de asistente în cabinetele medicale şcolare


Cabinetele medicale şcolare din municipiul Satu Mare se confruntă cu o lipsă acută de personal. Este vorba despre 8 cabinete medicale şcolare care deservesc cele 48 unităţi de învăţământ din municipiu, respectiv şcoli generale, licee şi grădiniţe, care funcţionează cu un deficit de cel puţin 22 asistente medicale.

În cadrul şedinţei de bilanţ a activităţii Serviciului Public de Asistenţă Socială (SPAS) pe anul 2011, organizată luni, 20 februarie, în sala de şedinţe a Consiliului Local, directoarea Doina Văsuţ a făcut referire la criza de personal medical mediu din cabinetele şcolare. Doina Văsuţ a menţionat că în prezent, în cele opt cabinete medicale şcolare din municipiu îşi desfăşoară activitatea, prin rotaţie, 32 asistente medicale. Deoarece numărul acestora este insuficient, există frecvent situaţii când zile la rând asistenta nu ajunge la unităţile şcolare, spre revolta părinţilor şi supărarea directorilor de instituţii, care au depus numeroase sesizări către SPAS. “Numărul asistentelor medicale din cabinetele şcolare s-a redus considerabil în ultima perioadă atât pentru că unele s-au pensionat, cât şi pentru că toate posturile sunt blocate şi nu se pot face angajări” – ne-a declarat Doina Văsuţ.

În vederea completării numărului de asistente medicale din cabinetele şcolare, conducerea SPAS a înaintat către Instituţia Prefectului Satu Mare şi Ministerul Sănătăţii solicitări privind organizarea de concursuri pentru ocuparea a cel puţin opt posturi şi se speră într-o rezolvare favorabilă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.