Atenţie la zăpada şi gheaţa de pe acoperişuri!

Pentru a preveni anumite neplăceri, trecerea persoanelor pe trotuarele situate în fața unor clădiri din oraș a fost limitată, accesul fiind interzis prin închiderea anumitor porțiuni.

Odată cu creșterea temperaturilor ne confruntăm cu o problemă nouă. Zăpezile adunate pe acoperișuri încep să se topească existând pericolul de a se prăbuși peste trecătorii de pe trotuare. Astfel, cei de la sediul Organizației Județene a Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR) Satu Mare au limitat accesul trecătorilor pe trotuarul din fața clădirii pentru a nu îi expune eventualelor avalanșe care pot să se dezlănțuie în orice clipă de pe acoperișul sediului.

Cu o situație asemănătoare se confruntă și angajații Organizației ”Caritas” din Satu Mare care s-au văzut puși în situația de a limita accesul trecătorilor foarte aproape de peretele clădirii. Mai mult decât atât, chiar la colțul imobilului stă spânzurat un țurțure enorm care poate pune în pericol sănătatea trecătorilor.

Chiar dacă pericolul este iminent, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ”Someș” Satu Mare, Aurel Ulici, spune că ”până acum nu am fost solicitați pentru a da jos țurțurii de gheață. Dacă ni se va cere, cu siguranță că vom acționa dar până în prezent nu s-a înregistrat nici o solicitare din partea vreunei instituții, firme sau persoană privată”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.