Vasile Blaga: candidaţii la Primăria şi Consiliul Judeţean Satu Mare vor fi anunţaţi în două săptămâni


Prezent la Satu Mare, sâmbătă, 18 februarie, preşedintele Senatului României, Vasile Blaga, a susţinut o conferinţă de presă la sediul PDL. Întâlnirea cu ziariştii a avut loc după ce, alături de deputatul Ioan Holdiş, a discutat cu reprezentanţii Birourilor Judeţean şi Municipal ale PDL Satu Mare, aspecte legate de strategia ce va fi adoptată cu prilejul alegerilor locale şi generale, prevăzute pentru luna iunie, respectiv toamna acestui an. Vasile Blaga a declarat că, pe lângă necesitatea abordării problemelor de natură electorală, prezenţa sa la Satu Mare este motivată şi de participarea, în cursul zilei de duminică, 19 februarie, la sfinţirea bisericii Calvaria.

Referindu-se la alegerile care vor avea loc în acest an, Vasile Blaga a declarat că 2012, ca an electoral, nu va fi unul uşor, dimpotrivă, cel mai greu de până acum. În condiţiile în care, PDL doreşte să depăşească ţinta de până acum, respectiv 12-15% din voturile alegătorilor, iar în toamnă să obţină – în mod sigur, a subliniat Blaga – un procentaj care va începe cu 3.

Întrebat dacă PDL Satu Mare va avea candidaţii proprii la Primăria şi Consiliul Judeţean Satu Mare, Vasile Blaga a răspuns afirmativ, precizând că, la începutul săptămânii viitoare va fi iniţiat un sondaj de opinie, al cărui rezultat va fi dat publicităţii peste două săptămâni. “La Primăria Satu Mare vom propune doi sau trei candidaţi, iar la Consiliul Judeţean, doi, între care unul va fi actualul prefect, Radu Giurcă” – a declarat Blaga. De asemenea, Vasile Blaga a afirmat că orice coaliţie preelectorală cu UDMR este exclusă, în timp ce după alegeri nu este exclus să se discute despre acest aspect.

Pe de altă parte, întrebat despre şansele PDL-ului la alegerile din acest an, în contextul situaţiei generale actuale din ţară şi la protestele vehemente împotriva guvernării PDL-iste din ultima perioadă, Vasile Blaga a răspuns că PDL are aceleaşi şanse ca oricare altă formaţiune politică. Preşedintele Senatului a mai afirmat că, deşi este conştient că nemulţumirile populaţiei sunt în bună măsură justificate, este încrezător că cei mai mulţi dintre cetăţenii României au înţeles de ce a fost necesară luarea unor măsuri drastice de către Guvern cu privire la diminuarea pensiilor şi a salariilor. În ceea ce priveşte o posibilă majorare a salariilor, preşedintele Senatului a declarat: “Dacă va exista un buget pe măsură şi dacă ne va permite conjunctura europeană, în condiţiile în care România depinde de economia globalizată, se va putea vorbi despre creşteri salariale. Suntem conştienţi că trebuie să ne orientăm cu multă atenţie înspre zona de evaziune, de unde pot fi aduse completări semnificative la bugetului de stat”.

3 Comentarii la "Vasile Blaga: candidaţii la Primăria şi Consiliul Judeţean Satu Mare vor fi anunţaţi în două săptămâni"