Dan George sărbătorit de artiștii de la Casa Creației Sătmărene

O expoziție retrospectivă în PowerPoint dar și diplome acordate din partea Consiliului Județean (CJ) Satu Mare, al Asociației Artiștilor Plastici Casa Creației Sătmărene și ai Școlii de Arte au avut scopul să recunoască valoarea creația artistică a pictorului sătmărean George Dan, la împlinirea vârstei de 55 de ani. Sărbătoarea a avut loc marți, 14 februarie, de Ziua Îndrăgostiților, la Casa Creației Sătmărene.

La sărbătoarea artistului au fost prezenți vicepreședintele CJ Satu Mare, Adrian Ștef, directorul Școlii de Arte, Mircea Deac, directorul Casei Creației Sătmărene, Felician Pop dar și artiști și poeți prieteni ai pictorului. Substratul muzical a fost asigurat de George Negrea care a fermecat auditoriul cu câteva piese de muzică folk.

Dan George s-a născut la Corbeanca, lângă București. A urmat cursurile Școlii Populare de Arte Satu Mare avându-l ca maestru în mânuirea penelului pe cunoscutul pictor sătmărean, Ion Popdan. Prima expoziție a avut-o în 1981 însă mai târziu s-a afirmat ca pictor de icoane lucrând la mai multe biserici și mănăstiri din județ și din țară.

După luările de cuvânt și prezentarea pe scurt al activității pictorului a urmat sărbătoarea propriu-zisă unde Dan George a ciocnit cu invitații un pahar de șampanie.

Un Comentariu la "Dan George sărbătorit de artiștii de la Casa Creației Sătmărene"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.