Opt migranți reținuți la frontiera româno-ungară

Opt cetățeni străini care încercau să iasă ilegal din România pe frontiera verde au fost reținuți de polițiștii de frontieră de la Sectorul P.F. Petea. Doi dintre ei au mai încercat să ajungă ilegal în spațiul Schengen și în urmă cu o săptămână.

Duminică, 12 februarie, în jurul orei 20.30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Petea, aflați în misiune de supraveghere a frontierei de stat au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, un grup de opt persoane care se îndrepta pe jos, peste câmpurile agricole, spre teritoriul statului vecin. Polițiștii de frontieră au acționat imediat pentru reținerea migranților, aceștia fiind reținuți și conduși la sediul S.P.F. Petea pentru verificări.

Din primele cercetări s-a stabilit că este vorba despre șapte cetățeni algerieni și un marocan, cu vârste cuprinse între 20 și 29 de ani. Aceștia au declarat că intenționau să ajungă în vestul Europei în speranța că-și vor găsi un loc de muncă. S-au întâlnit cu toții în Gara CFR din municipiul Baia Mare și au călătorit până la ieșirea din Satu Mare cu două autoturisme care circulau în regim de taxi. După ce au coborât din taxi au pornit pe jos, peste terenurile agricole, sperând că astfel vor reuși să treacă frontiera din România în Ungaria. În momentul în care se aflau la aproximativ 200 metri de linia de frontieră au fost observați și reținuți de polițiștii de frontieră sătmăreni.

Acum cei opt cetățeni străini sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la ieșirea din țară prin trecere ilegală a frontierei de stat. Doi dintre ei nu sunt la prima încercare de acest gen. În urmă cu o săptămână au mai încercat să ajungă ilegal în vestul Europei, dar și atunci au fost reținuți de autorități.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.