Electrolux- greviştii şi-au reformulat revendicările


Angajaţii de la Electrolux Satu Mare, aflaţi în grevă generală din data de 24 ianuarie, şi-au reformulat revendicările, în cadrul discuţiilor cu patronatul care au avut loc luni, 13 februarie. Potrivit liderului sindical Sorin Faur, faţă de revendicarea ce viza acordarea unor majorări salariale de 90, respectiv 80 lei, începând cu 1 ianuarie, respectiv 1 septembrie, angajaţii au solicitat majorări salariale de 90, respectiv 50 lei începând cu datele menţionate. Totodată, faţă de solicitarea privind acordarea a două salarii de bază, respectiv a câte unui salariu tarifar pentru fiecare an lucrat la Electrolux, în cazul disponibilizărilor individuale sau colective, propunerea formulată luni vizează acordarea din start a câte unui salariu de bază, şi a câte unui salariu tarifar pentru fiecare an de vechime.

Sorin Faur a precizat că, deşi s-a solicitat patronatului înştiinţarea în cursul zilei de luni, 13 februarie, a răspunsului la revendicările reformulate de către angajaţi, până la sfârşitul programului de lucru nu a existat un astfel de răspuns. De asemenea, angajaţii nu au fost înştiinţaţi oficial nici cu privire la primirea lor în incinta fabricii timp de două ore, în cursul zilei de marţi, 14 februarie.

Pe de altă parte, în cursul zilei de luni, 13 februarie, Electrolux a remis presei un comunicat cu următorul conţinut:
Având în vedere situaţia actuală de la fabrica Electrolux din Satu Mare, Grupul Electrolux ar dori să sublinieze anumite aspecte ale negocierilor derulate de-a lungul ultimelor două luni, între managementul fabricii din Satu Mare şi reprezentanţii sindicatului. Pentru început, dorim să subliniem că, în acest moment, majoritatea clauzelor contractului colectiv de muncă din 2012 sunt agreate de ambele părţi. Managementul a oferit deja o creştere salarială pentru anul 2012, precum şi un pachet de plăţi compensatorii mai mare decât cel stipulat în noul Cod al Muncii, care va fi oferit în cazul disponibilizărilor colective.
În plus, angajaţii fabricii Electrolux din Satu Mare vor continua să beneficieze de tichetele de masă şi de bonusul lunar de fidelitate, bonus care reprezintă până la 25% din valoarea salariului lunar.
Avem încredere că aceste propuneri confirmă încă o dată flexibilitatea şi deschiderea arătată de Electrolux în negociere, reprezentând totodată şi un îndemn către discuţii constructive.
Managementul european al Electrolux i-a delegat pe Dietmar Bloemer – directorul fabricii din Satu Mare, pe Martin Rusneac – directorul de Resurse Umane al fabricii, precum şi întreaga echipă de management, să poarte negocieri în numele Grupului Electrolux, demers pe care îl vor continua.
Electrolux doreşte să facă încă o dată apel la deschiderea către negocieri a liderilor de sindicat, în speranţa unor discuţii constructive şi flexibile, care să conducă la o soluţionare rapidă a situaţiei, în favoarea ambelor părţi implicate“.

Un Comentariu la "Electrolux- greviştii şi-au reformulat revendicările"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.