Peste 500 tone de antiderapant, pentru deszăpezirea Sătmarului


În vederea prevenirii şi reducerii efectelor generate de ninsorile şi îngheţul din ultima perioadă, când temperaturile au fost în permanenţă sub -10º C, iar cantitatea de zăpadă căzută a atins o grosime de peste 30 cm, SC Florisal SA a acţionat începând cu data de 3 februarie.

Astfel, în data de 3 februarie, preventiv, pe străzile principale, s-a acţionat în total cu 11 utilaje – sărăriţe, de împrăştiat clorură de sodiu umectată cu clorură de magneziu, şi prevăzute cu lamă pentru îndepărtarea zăpezii. În seara aceleiaşi zile s-a intervenit cu 11 utilaje cu lamă şi şapte sărăriţe pentru împrăştiere cu sare umectată cu clorură de magneziu.

Acestea au acţionat pe toate străzile menţionate în cele trei nivele de intervenţie – poduri şi drumuri europene ce traversează oraşul, străzile colectoare, restul străzilor din municipiu. S-a acţionat cu 52 persoane, în schimburi de 12 ore, pe lângă utilaje lucrându-se manual la degajarea trecerilor de pietoni, a scărilor de acces pe poduri, a unor alei pietonale şi trotuare intens circulate, a unor staţii de autobus şi a gurilor de scurgere a apelor pluviale.
Duminică, 5 februarie, ora 10:00, s-a pornit o acţiune de degajare a zăpezii din jurul celor 210 puncte gospodăreşti, care s-a încheiat la ora 17:00. Tot duminică, a început transportul zăpezii de pe podul Golescu şi din zona staţiilor de autobus, acţiunea continuând pe podul Deceal şi în alte locaţii.

În perioada 3 – 6 februarie au fost folosite de către Florisal 480 tone sare şi 22 tone clorură de magneziu. Pe toată durata ninsorii nu au fost înregistrate blocaje în trafic, pe traseele cuprinse în nivelul I de intervenţie circulându-se bine, iar pe cele din nivelele II şi III – în condiţii de iarnă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.