Mâine, o nouă înfățișare în procesul Popa, Ulici, Ștrango

Marți, 7 februarie, instanța se va pronunța dacă va da curs solicitărilor avocaților Iuliana Aldea și Dan Șuta și va dispune refacerea rechizitoriului în cazul dosarului cu numărul 10.541/83/2011 în care sunt inculpați Mariana Popa, Ioan Ulici și Vasile Ștrango.

Cererea de anulare a rechizitoriului fost înaintată instanței la înfățișarea de marți, 31 ianuarie. Cei doi avocați au motivat cererea prin faptul că rechizitoriul nu ar fi fost întocmit corect. Se pare că Popa și Ulici sunt urmăriți și pentru alte fapte, ceea ce a dus la disjungeri ale cauzei.

În rechizitoriul întocmit de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Oradea se arată următoarele:

”În cursul lunii decembrie 2009, inculpatul Ulici Ioan, în calitate de director adjunct în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Satu Mare, a pretins de la inculpatul Ştrango Vasile 3% din contravaloarea lucrărilor achitate de Inspectoratul Şcolar Satu Mare firmei inculpatului Ştrango Vasile. Suma de bani a fost pretinsă pentru ca Ulici Ioan să intervină la inculpata Popa Mariana care, în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu, să achite o parte din contravaloarea unor lucrări de extindere şi reabilitare efectuate de firma lui Ştrango Vasile la una dintre unităţile şcolare aflate în subordinea I.Ş.J. Satu Mare.

Fiind determinată de inculpatul Ulici Ioan, în aceeaşi perioadă, inculpata Popa Mariana a efectuat plata lucrării respective doar după ce Ştrango Vasile a dat suma de 3.000 de lei, reprezentând 3% din contravaloarea lucrărilor respective, pentru filiala locală a unui partid politic”.

Ioan Ulici a fost trimis în judecată pentru trafic de influență și instigare la infracțiunea de luare de mită. În sarcina Marianei Mariana Popa s-a reținut infracțiunea de luare de mită iar Vasile Ștrango se face vinovat de cumpărare de influență și dare de mită.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.