Și animalele trebuie ferite de frig

Temperaturile scăzute de afară impun adăpostirea în mod corespunzător al animalelor și luarea tuturor măsurilor pentru a preveni îmbolnăvirea acestora. Atenționarea a fost făcută de directorul executiv a Direcției Sanitară-Veterinară (DSV) Satu Mare, dr. Dorin Maurer.

Potrivit șefului DSV ”proprietarii de animale trebuie să asigure un adăpost corespunzător animalelor pe care le dețin în gospodărie, pentru a le feri de frigul de afară. Totodată proprietarii de animale și fermierii trebuie să fie atenți la orice modificare a stării de sănătate a animalelor precum şi la apariția unor modificări comportamentale. La orice modificare în starea de sănătate a animalelor proprietarii au obligația să anunţe urgent medicul veterinar din circumscripția de care aparțin”.
În ceea ce privește animalele de companie, în cazul în care acestea sunt ţinute afară, este important să se asigure accesul la apă, precum şi un adăpost corespunzător.
În cazul comercializării animalelor în târguri, padocurile unde sunt ţinute animalele în vederea comercializării trebuie să fie suficient de spaţioase pentru a asigura libertatea de mişcare minimă necesară animalelor cazate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.