Poliţiştii locali – insuficienţi faţă de numărul prevăzut în organigramă


Analiza activităţii Serviciului Public Poliţia Locală Satu Mare pe anul 2011, a fost prezentată vineri, 4 februarie, în cadrul unei şedinţe festive organizate în sala Consiliului Local din cadrul Primăriei. Alături de conducerea Poliţiei Locale, la şedinţă au participat primarul Iuliu Ilyes şi viceprimarul Kereskenyi Gabor, precum şi directorii mai multor instituţii din Satu Mare.

Înfiinţată în anul 2011, prin HCL Satu Mare nr.11 din 31 ianuarie, Poliţia Locală funcţionează în scopul asigurării ordinii şi liniştii publice, precum şi în vederea creşterii eficienţei pazei obiectivelor şi a bunurilor de interes public, respectiv în sprijinul instituţiilor statului, exclusiv pe baza şi în executarea legii.

În expunerea sa, directorul executiv Florin Găzdac a precizat că, deşi organigrama Poliţiei Locale, aşa cum a fost aprobată prin HCL menţionată, prevede 150 de posturi, din care 132 funcţii publice şi 18 posturi pentru personalul angajat pe bază de contract individual de muncă, în prezent sunt ocupate doar 107 posturi, din care 93 sunt funcţii publice, iar 14 personal contractual. Cu menţiunea că, raportat la anul 2010, numărul posturilor ocupate a scăzut de la 109 la 107, în urma decesului a doi poliţişti. În consecinţă, situaţia actuală relevă faptul că în Poliţia Locală Satu Mare există un deficit de 43 cadre, din care două de conducere, iar 41 de execuţie.

Florian Găzdac a mai arătat că, în anul 2011, poliţiştii locali au fost angrenaţi în 763 acţiuni proprii. Totodată, pe parcursul anului trecut, poluţiştii locali sătmăreni au aplicat 4.628 sancţiuni contravenţionale – din care 2.479 au fost cu avertisment, iar 2.149 au fost amenzi – în valoare totală de 470.105 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.