Măsuri de reducere a şomajului, în viziunea TSD Satu Mare

Problema şomajului a fost tema atacată în cadrul conferinţei de presă de astăzi, 2 februarie, de către tinerii social-democraţi sătmăreni. Întâlnirea cu ziariştii a avut loc la sediul PSD Satu Mare de pe strada Ştefan cel Mare.

Potrivit statisticilor prezentate de lliderul TSD Satu Mare, Ciprian Ardelean “rata şomajului în România este de 22% ceea înseamnă că unul din cinci tineri nu are un loc de muncă. 80.000 dintre absolvenţii de liceu din România şi facultate din România nu îşi pot găsi o slujbă. Dintre aceştia 30.000 nu au diplomă de bacalaureat iar 12.000 au diplomă de facultate. Noi cheltuim bani cu aceşti tineri după care aceştia pleacă să muncească în străinătate” a precizat liderul TSD Satu Mare. Potrivit acestuia preşedintele Traian Băsescu şi Guvernul Boc nu se interesează de problema acestora.

Cu toate acestea, potrivit liderului TSD soluţiile propuse de Uniunea Social-Lberală (USL) au fost respinse. Cu ce propuneri a venit USL? Reducerea CAS la 5%, scutirea de taxe a contractelor de jumătate de normă a tinerilor sub 25 de ani şi persoanelor de peste 50 de ani şi deblocarea posturilor din administraţie şi sănătate. La finalul conferinţei de presă Ardelean a precizat că singura soluţie pentru a ajunge la o normalitate este demiterea acestui Guvern şi formarea unuia alcătuit din tehnocraţi.

Un Comentariu la "Măsuri de reducere a şomajului, în viziunea TSD Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.