Încă un time-out în procesul Ștrango, Ulici și Popa

Avocații trag de timp în procesul Ștrango, Ulici și Popa, invocând nereguli procedurale în ceea ce privește întocmirea rechizitoriului

În baza unor cereri depuse de avocații celor trei inculpați Vasile Ștrango, Mariana Popa și Ioan Ulici judecătorul a amânat procesul în dosarul nr. 10.541/83/2011 având ca obiect ”trafic de influență” pe data de 7 februarie, ora 13.00, invocând faptul că are de studiat actele înaintate de apărători instanței. Avocații spun că ”în rechizitoriu există anumite nereguli procedurale. Se impune refacerea actului procedural deoarece sesizarea Tribunalului Satu Mare nu este legal întocmită”.

Nici înfățișarea de astăzi, 31 ianuarie, nu a decurs fără incidente. Pentru a nu fi fotografiat de către ziariști Ioan Ulici s-a întors cu spatele la fotografi. Nu au lipsit nici amenințările adresate ziariștilor ”lasă că ne mai vedem noi și în alte părți” spunea Ulici, vădit enervat de prezența presei. Și, toate acestea s-au întâmplat în ușa sălii de judecată, după care Ulici a șters-o în sală. După ce președintele de ședință a amânat procesul stabilit inițial pentru ora 10.00, pentru ora 11.30, spunând ”că s-a intercalat un alt proces” Ulici, mai îmbunat (poate de avocat) i-a lăsat pe ziariști să-l fotografieze spunând că oricând stă la dispoziția presei. Spre deosebire de Ulici, Vasile Ștrango nu a avut nimic de obiectat la prezența ziariștilor, lăsând să fie fotografiat în voie.

La începutul ședinței, președintele i-a ”urecheat” pe Ulici și Popa pentru incidentul din 17 ianuarie când au ieșit pe ușa judecătorilor. ”Când eram elev, îmi amintesc foarte bine că la școală erau două scări. O scară era destinată elevilor și cealaltă profesorilor. Noi elevii nu aveam voie să coborâm sau să urcăm pe scara profesorilor. Vă povestesc toate astea deoarece mi s-a atras atenția asupra incidentului de la finalul ședinței din 17 ianuarie, când ați ieșit pe ușa judecătorilor. Dumneavoastră aveți voie să intrați și să ieșiți din sala de judecată doar pe cealaltă ușă care și acea dă în hol” a precizat președintele de ședință.

Ședința a început cu obiecțiile celor trei apărători. Potrivit avocaților ”se impune refacerea rechizitoriului cu care a fost sesizat Tribunalul Satu Mare. După părea mea aceste acte cuprind dispoziții pe care nu trebuia să le cuprindă. De acea domnule președinte, disjungerea cauzei și hotărârea de a se soluționa cauza cu privire la faptele puse pe seama inculpaților exced conținutului prevăzut de lege în ceea ce privește rechizitoriul. După părerea mea această disjungere nu s-a făcut întâmplător deoarece aceasta este o practică des întâlnită în cazurile sesizate de DNA”, a declarat unul dintre avocați.

Pentru a avea timp să analizeze cererea invocată de avocați, președintele a fixat următoarea ședință la data de 7 februarie, ora 13.00.

6 Comentarii la "Încă un time-out în procesul Ștrango, Ulici și Popa"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.