Oamenii străzii, lăsaţi şi peste zi în Adăpostul de Noapte


Temperatura scăzută din ultima perioadă, precum şi faptul că în zilele ce urmează aceasta va continua să scadă şi mai mult, a determinat conducerea Centrului Social de Urgenţă (CSU) Satu Mare să ia unele măsuri menite a-i feri de frig pe oamenii străzii găzduiţi în Adăpostul de Noapte.

Potrivit coordonatorului Daniel Săveanu, la fel ca în fiecare iarnă când temperatura exterioară înregistrează scăderi considerabile, a fost luată decizia privind găzduirea asistaţilor în adăpost şi pe timpul zilei, cu o pauză de o oră între 17:00 – 18:00, în scopul igienizării incintei.

În prezent, în Adăpostul de Noapte sunt găzduite 72 persoane, în timp ce numărul locurilor disponibile este 60, din care 24 pentru femei, iar 36 pentru bărbaţi. Daniel Săveanu afirmă că, în cursul zilei de marţi, 31 ianuarie, vor reveni în adăpost şi două persoane care sunt internate în spital. Totodată, cu sprijinul Poliţiei Locale, pentru a fi ferite de frig, au fost aduse în adăpost şi nouă persoane care îşi făceau veacul pe sub poduri.

“Situaţia actuală se repetă în fiecare an când este foarte frig, de aceea ne adaptăm şi, pentru cei care nu au locuri în paturi, aşternem saltele în dormitoare şi în holul CSU. Însă, problema cu care ne confruntăm în prezent este lipsa hainelor groase de iarnă pentru bărbaţi” – a declarat Daniel Săveanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.