„Şcoala Discovery” vine şi în sprijinul elevilor sătmăreni

În cadrul unei conferinţe de presă organizată astăzi, 30 ianuarie, la Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare a fost prezentat un nou proiect menit să vină în ajutorul elevilor îndrăgostiţi de matematică, fizică, chimie sau biologie dar şi în sprijinul profesorilor pentru a-şi face cât mai atractive orele de la clasă. Proiectul pilot „Şcoala Discovery” a fost implementat în trei şcoli din judeţul Satu Mare.

Este vorba despre Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Şcoala cu clasele I-VIII „Grigore Moisil” din Satu Mare şi Şcoala nr. 3 din Carei. La întâlnirea de astăzi cu presa au fost prezenţi inspectorul general al IŞJ Satu Mare, Gigel Buth şi purtătorul de cuvânt al instituţiei, Natalia Boloş respectiv profesorii: Mircea Fărcaş, Schlater Zoltan şi Ionel Silaghi.

Potrivit celor spuse de Buth, proiectul „Şcoala Discovery” este iniţiat de Discovery Networks CEEMEA şi Ministerul Educaţiei şi are drept scop de a oferi metode noi de predare a ştiinţelor exacte. Proiectul a fost implementat în 16 ianuarie a.c., şi se va derula pe parcursul întregului an 2012. Mai trebuie spus că „Şcoala Discovery” are şi un portal adresat profesorilor www.scoala.discovery.ro, de unde dascălii au posibilitatea să descarce gratuit materiale care să-i ajute la activitatea de la clasă. Profesorii mai pot găsi pe acest site un ghid care explică obiectivele fiecărei lecţii în parte dar şi seturi de întrebări care să uşureze procesul de învăţare al elevilor. Gigel Buth mai spune că documentarele Discovery care vin în sprijinul profesorilor şi elevilor au început să fie difuzate din 16 ianuarie, zilnic de la ora 14.00, iar a doua zi, cei interesaţi pot urmări reluările “lecţiilor” de cu o zi înainte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.