Electrolux avertizează: greviştii vor fi scoşi din fabrică!


Prin intermediul unui comunicat de presă, conducerea SC Electrolux SA Satu Mare semnalează unele incidente care au avut loc pe parcursul grevei angajaţilor. Cu menţiunea că, dacă acestea vor continua, greviştii vor fi scoşi din incinta unităţii.

Redăm în continuare conţinutul comunicatului:
“Ca urmare a incidentelor petrecute în cursul zilei de ieri joi, 26 ianuarie, în unitatea de producţie Electrolux din Satu Mare, când o parte dintre angajaţii aflaţi în grevă generală au avut un comportament agresiv, Electrolux doreşte să sublinieze că nu promovează şi nu poate tolera violenţa şi agresarea fizică faţă de niciunul dintre angajaţii săi, şi nu încurajează actele de violenţă în perimetrul unităţii. În situaţia în care, pe perioada grevei, vor avea loc alte incidente prin care oricare dintre angajaţi va fi pus în pericol de a fi agresat fizic, conducerea companiei va fi nevoită să solicite continuarea grevei în afara incintei Electrolux România S.A.

Electrolux informează, de asemenea, că o parte dintre angajaţi şi-au exprimat intenţia de a-şi continua lucrul în baza programului obişnuit şi continuă să îşi desfaşoare în mod normal activitatea în cadrul fabricii.
Pe întreaga perioadă a grevei generale, au continuat şi continuă să aibă loc întâlniri zilnice între conducerea companiei şi liderii de sindicat, însă aceştia din urmă refuză să discute propunerile înaintate de companie. Liderii sindicali îşi prezintă ca atare cererile, fără a negocia propriu-zis ofertele conducerii şi fără a prezenta o contraofertă la propunerile emise de Electrolux România S.A”.

Menţionăm că liderul sindical Sorin Faur nu a putut fi contactat telefonic pentru a face precizări cu privire la poziţia conducerii fabricii, respectiv despre agresiunile fizice menţionate în comunicat.

3 Comentarii la "Electrolux avertizează: greviştii vor fi scoşi din fabrică!"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.