Tinerii social-democrați sătmăreni critică Guvernul Boc și pe președintele Traian Băsescu

Tinerii social-democrați sătmăreni salută hotărârea Curții Constituționale în ceea ce privește respingerea legii alegerilor comasate. Anunțul a fost făcut astăzi, 27 ianuarie, în cadrul unei conferințe de presă organizată de conducerea TSD Satu Mare, la sediul partidului de pe strada Ștefan cel Mare. La întâlnirea cu presa au participat președintele organizației județene a TSD Satu Mare, Ciprian Ardelean, președintele organizației municipale Satu Mare, Manuela Rogoz și câțiva membri ai tinerilor social-democrați.

Liderii TSD consideră legea comasatelor ca fiind una neconstituțională iar hotărârea Curții Constituționale nu a venit decât să facă ordine în starea lucrurilor. ”Un aport adecvat la hotărârea luată de Curtea Constituțională au avut-o mișcările de stradă dar trebuie menționat și meritul Uniunii Social-Liberale (USL) care a sesizat Curtea Constituțională cu privire la nelegalitatea acestei legi. S-a reușit repunerea legii în drepturile sale istorice” a declarat președintele organizației județene a TSD Satu Mare, Ciprian Ardelean. ”Am spus că este nelegală deoarece prin legea respectivă se încălca separarea puterilor în stat dar și Legea administrației publice locale” a precizat Ardelean. În altă ordine de idei liderul TSD spune că tinerii social-democrați vor participa și la acțiunile care urmează a fi organizate.

Potrivit liderei organizației municipale de tineret a TSD Satu Mare, Manuela Rogoz ”românii care protestează în stradă au spus tot ce își doresc. Noi românii, noi tinerii social-democrați nu vrem să fim conduși de Traian Băsescu și de Guvernul Boc. Ne-am săturat! Problemele din țară s-ar rezolva dacă Guvernul Boc ar fi schimbat și înlocuit cu un alt guvern, alcătuit din specialiști care să scoată țara din criză. Asta își doresc oamenii și noi, tinerii social-democrați”.

La finalul conferinței de presă președintele TSD, Ciprian Ardelean a făcut un apel ”tuturor tinerilor care s-au săturat de administrația locală, de modul în care este administrat orașul, județul să ni se alăture nouă deoarece avem destule probleme pe care să le strigăm în gura mare. Trebuie să ne trezim din amorțeala în care ne-au scufundat cei de la PD-L și UDMR”.

Potrivit președintelui organizației județene a TSD Satu Mare, numărul tinerilor care au participat la protestele organizate în ultimele zile a fost variabil ”dar au fost prezenți în medie, 400 de tineri”.

6 Comentarii la "Tinerii social-democrați sătmăreni critică Guvernul Boc și pe președintele Traian Băsescu"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.