Sindicaliştii de la Cartel Alfa au ieşit din nou în stradă


Mai mulţi cu aproape 200 faţă de joi, 26 ianuarie, sindicaliştii de la Electrolux Satu Mare au ieşit iar în stradă. A fost a două zi de marş şi miting de protest organizate de Confederaţia “Cartel Alfa”, iar cei aproximativ 1.200 de protestatari care şi-au strigat nemulţumirile şi revolta au fost parcă şi mai înverşunaţi decât în prima zi.

La fel ca şi joi, marşul de protest a pornit la ora 15:00 din faţa SC Electrolux SA, iar de data aceasta protestatarilor li s-au alăturat şi mulţi dintre colegii care nu au participat la proteste în prima zi.
Coloana a urmat traseul stabilit, respectiv Calea Traian, bulevardul I.C. Brătianu, Piaţa Libertăţii, aleea “Corneliu Coposu”, respectiv Piaţa “25 Octombrie”, şi mulţi dintre sătmărenii aflaţi pe stradă i-au încurajat şi i-au aplaudat de pe margini. Pe tot traseul, la fel ca şi joi, protestarii au strigat lozinci anti Grvern şi anti preşedinte, au fluturat steaguri şi au purtat pancarte cu inscripţii negative la adresa Guvernului Boc şi a preşedintelui Traian Băsescu.

În Piaţa “25 Octombrie”, sindicaliştii de la Electrolux au fost aşteptaţi de cel puţin 300 de colegi de la CNSLR şi FEN, dar şi de către reprezentanţi ai Asociaţiei Judeţene a Pensionarilor.
Marşurile şi mitingurile de protest organizate de “Cartel Alfa” vor continua şi săptămâna viitoare, luni 30, respectiv marţi, 31 ianuarie.