Simulare la UPU Satu Mare

Vineri, 27 ianuarie, de la ora 11, la Spitalul Judeţean de Urgenţă, la noua Unitate de Primiri Urgenţe, care va fi inaugurată duminică, 5 februarie, s-a desfăşurat un exerciţiu de lucru privind accesul ambulanţelor, scoaterea pacienţilor din ambulanţe şi ducerea lor în unitate, simulare necesară încheierii unui protocol de acces.

La simulare au fost prezenţi Csehi Árpád Szabolcs, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă alături de personalul de la unitatea de urgenţă şi cel al Ambulanţei, precum şi reprezentanţi ai Biroului de Poliţie Rutieră.

În urma exerciţiului s-au stabilit care vor fi modificările în ceea ce priveşte siguranţa locuitorilor din zonă, circulaţia stradală, accesul maşinilor în porţiune, pentru a nu se periclita accesul ambulanţelor şi a pacienţilor care ajung la viitoarea UPU şi a nu se crea niciun ambuteiaj. În zona Unităţii de Primiri Urgenţe va fi deviat traficul pietonal iar traficul auto va fi unidirecţional, spaţiul fiind destinat exclusiv ambulanţelor şi autovehiculelor care vin la serviciul de urgenţă. În acest sens, sătmărenii vor fi îndrumaţi prin indicatoare şi marcaje rutiere.

Totodată, în cadrul simulării s-a verificat şi materialul care acoperă rampele de acces, starea antiderapantă a acestora pentru a nu se crea nici un fel de accidente în momentul deplasării pacienţilor.

Protocolul de acces care va fi încheiat trebuie să stabilească exact rutele de acces pietonal şi auto şi respectat de toţi factorii implicaţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.