PSD Satu Mare pregăteşte mai multe mitinguri în perioada care urmează

Preşedintele PSD Satu Mare Valer Marian a depus astăzi la Primăria Satu Mare o adresă prin care îşi anunţă intenţia de a organiza mitinguri în municipiu în perioada 27.01.2012 – 29.02.2012, în intervalul orar 14:00 – 20:00  în faţa SRI, Inspectoratului de Poliţie Judeţean, a Serviciului Poliţiei de Frontieră şi a Prefecturii. Redăm în continuare documentul:

Către
Primăria municipiului Satu Mare

Subsemnatul Marian Valer, în calitate de senator al României, ales în Circumscripţia electorală Satu Mare, şi de preşedinte al Organizaţiei județene Satu Mare a Partidului Social Democrat, depun în conformitate cu prevederile articolelor 1 și 6 din Legea nr. 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice,

DECLARAŢIE PREALABILĂ

prin care notific intenţia de a organiza zilnic, în perioada 27.01.2012 – 29.02.2012, în intervalul orar 14-20, mitinguri de protest împotriva abuzurilor, corupţiei şi poliţiei politice practicate de actuala putere din România, în următoarele locaţii şi pentru următoarele motive:

1. În faţa şi în jurul sediului Direcţiei Judeţene Satu Mare a Serviciului Român de Informaţii, respectiv pe străzile Mihai Viteazul şi Prutului, în semn de protest faţă de acţiunile de poliţie politică efectuate împotriva unor demnitari locali ai Partidului Social Democrat (parlamentari, primari, consilieri judeţeni, inclusiv vicepreşedintele PSD al Consiliului Judeţean Satu Mare), în care au fost implicaţi şeful Direcţiei Judeţene, colonelul Coşarcă Ştefan, adjuncţii acestuia, coloneii Hurducaş Florin şi Soponar Cristian (care îl are naş de căsătorie pe generalul Coldea Florian, primul adjunct al directorului SRI, şeful de facto al principalului serviciu secret din România), precum şi ofiţerii Boca, Tămăşan, Olteanu ş.a.

2. În faţa şi în jurul sediului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare, respectiv pe străzile Cuza Vodă, Mihai Eminescu şi Mircea cel Bătrân, în semn de protest faţă de acţiunile de poliţie politică efectuate împotriva aceloraşi demnitari locali ai Partidului Social Democrat de către lucrători din Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă şi de către comisarul Parască Teofil, locţiitor al şefului IPJ în perioada aprilie –decembrie 2011, transferat şi promovat în acest scop la Satu Mare de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Arad, de către ministrul Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian Igaş, precum şi împotriva intenţiei aceluiaşi ministru de a numi un nou locţiitor al şefului IJP Satu Mare, transferat tot de la IJP Arad, în persoana comisarului Păşcălău Sorin, care urmează să fie instalat zilele următoare de către şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române, chestorul Popa Liviu.

3. În faţa şi în jurul sediului Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Satu Mare, respectiv în Piaţa Romană şi pe străzile Transilvania şi Vasile Lucaciu, în semn de protest faţă de abuzurile, actele de corupţie, birocraţia şi complicitatea la poliţie politică a unor şefi şi lucrători din această instituţie.

4. În faţa şi în jurul sediului fostului Inspectorat Judeţean al Poliţiei de Frontieră Satu Mare, respectiv pe străzile Bujorului, Petofi Sandor, Martirilor Deportaţi şi Transilvania, în semn de protest faţă de faptele multiple de corupţie şi de crimă organizată (îndeosebi contrabandă cu ţigări), faţă de actele de poliţie politică şi faţă de abuzurile fostului şef al inspectoratului, comisarul şef Maxim Vasile, şi ale fostului locţiitor al acestuia, comisarul şef Giurea Gim Tiberiu (comise îndeosebi prin eliberarea din funcţie a unor poliţişti de frontieră profesionişti, cinstiţi şi merituoşi).

5. În faţa şi în jurul sediului Prefecturii Judeţului Satu Mare, respectiv în Piaţa 25 Octombrie, în semn de protest faţă de guvernarea coruptă, arogantă şi abuzivă, cu consecinţe catastrofale pentru poporul român, condusă de trioul politic Traian Băsescu – Emil Boc – Elena Udrea, precum şi faţă de afronturile cu conotaţii politice sau iredentiste aduse partidelor de opoziţie şi sindicatelor, respectiv românilor din judeţul Satu Mare, de către prefectul Giurcă Radu, respectiv de către subprefectul Pataki Csaba.

Estimăm că la aceste mitinguri de protest vor participa zilnic între 500-1000 de persoane. Solicităm sprijin numai din partea Poliției Locale şi a Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, sub aspectul asigurării ordinii în timpul mitingurilor.

Cu considerație,

Senator Valer Marian

Satu Mare, 26.01.2012

Un Comentariu la "PSD Satu Mare pregăteşte mai multe mitinguri în perioada care urmează"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.