Conducerea CSM Satu Mare a prezentat trofeul câștigat de elevele lui Fleșeriu la Wasserburg

Conducerea CSM Satu Mare a prezenta într-o conferință de presă organizată astăzi, 25 ianuarie, trofeul câștigat în Liga Europei Centrale la Baschet feminin, care s-a desfășurat în weekendul trecut, la Wasserburg, în Germania. Trebuie precizat faptul că, în Final Four-ul organizat în Germania, elevele lui Dan Fleșeriu s-au clasat pe locul III.

La întâlnirea cu presa care a avut loc în sala de ședințe a Consiliului Local (CL) Satu Mare au fost prezenți viceprimarul municipiului Satu Mare, Gabor Kereskenyi, președintele CSM-ului, Vasile Fogel, președintele secției de baschet a CSM Satu Mare, Florin Mureșan, antrenorul echipei Dan Fleșeriu și baschetbalista Claudia Pop. În cadrul conferinței de presă s-a vorbit despre cele două transferuri făcute între echipele din Târgoviște și ICIM Arad care, potrivit conducerii clubului sătmărean au dezavantajat echipa noastră la partidele jucate în Final Fourul Ligii Europei Centrale la Baschet feminin.

”Cu toate acestea consider că rezultatul este unul cât se poate de bun, și consider această medalie de bronz drept un succes al baschetului sătmărean. Nu spun că nu s-ar fi putut și mai mult dar unele forțe obscure nu au vrut să fie așa. Fetele nu au nici o vină” a declarat Kereskenyi. Cu privire la cele două transferuri de la Târgoviște la Arad sunt considerate regulamentare însă nu sunt morale. ”Nu e moral să ceri jucătoare de la o echipă din campionatul intern pentru un meci după care să le trimiți înapoi. Am sesizat Federația Română de Baschet (FRB) printr-o scrisoare deschisă față de acest lucru. Dacă în meciul de sâmbătă (28 ianuarie) cele două fete vor juca pentru Arad iar peste o săptămână pentru Târgoviște, tot împotriva noastră atunci vom trimite un memoriu Federației Internaționale de Baschet (International Basketball Federation – FIBA)” a precizat Fogel.

Președintele secției de baschet a CSM Satu Mare, Florin Mureșan a precizat că ”FRB-ul ne-a promis că cele două jucătoare, respectiv Givens și Ciocan, nu vor juca împotriva noastră la Wasserburg. Însă nu s-au ținut de promisiune”.

La finalul conferinței de presă conducerea clubului a mai ținut să precizeze că au fost plătite salariile jucătorilor pe luna decembrie, astfel încât situația va reintra în normal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.