Hora Unirii fără opoziţie în faţa statuii lui Alexandru Ioan Cuza


Marţi, 24 Ianuarie, la Satu Mare evenimentele organizate pentru a sărbători “Ziua Unirii Principatelor Române”, au avut loc de la ora 12:30, la statuia lui Alexandru Ioan Cuza din faţa Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Din partea oficialităţilor au fost prezenţi prefectul Radu Giurcă şi subprefectul Pataki Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Csehi Arpad şi cei doi vicepreşedinţi – Mircea Govor şi Adrian Ştef, primarul Iuliu Ilyes şi cei doi viceprimari – Kereskenyi Gabor şi Adrian Albu.

Festivităţile au început cu trecerea în revistă a Gărzii de Onoare, după care, despre semnificaţia zilei de 24 Ianuarie a vorbit preotul militar Cristian Silaghi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi. A urmat apoi ceremonialul depunerii de coroane şi jerbe de flori la bustul lui Alexandru Ioan Cuza, de către reprezentanţii instituţiilor publice deconcentrate, cei ai structurilor MAI şi MApN, respectiv partidelor politice – PDL, UDMR, UNPR, USL, PSD, PNL, precum şi din partea Asociaţiei Judeţene a Pensionarilor, Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere, şi Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”. Delegaţia PSD, alături de care s-a aflat senatorul Valer Marian, a fost de departe cea mai numeroasă.

Depunerea de coroane şi jerbe de flori a fost urmată de defilarea Gărzii de Onoare, după care, conform tradiţiei, festivităţile s-au încheiat cu Hora Unirii. În semn de solidaritate cu cei care protestează de peste o săptămână în ţară, sătui de preşedintele Traian Băsescu şi Guvernul Boc, singurii care au refuzat să se alăture celor care s-au prins în Hora Unirii au fost membrii delegaţiei PSD şi simpatizanţii acestora.
La festivităţile de marţi, 24 Ianuarie, dedicate Unirii Principatelor Române, a asistat, postat în spatele participanţilor, şi un sătmărean cu o pancartă pe care era inscripţionat “Pro Băsescu”, despre care prefectul Radu Giurcă a declarat că nu îl cunoaşte şi că acesta este liber să se exprime după cum doreşte.

Un Comentariu la "Hora Unirii fără opoziţie în faţa statuii lui Alexandru Ioan Cuza"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.