3.000 de copii vor fi înscrişi în clasa pregătitoare

3.000 de copii din judeţul Satu Mare urmează a fi înscrişi în “clasa pregătitoare” a precizat astăzi, 24 ianuarie, inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), Gigel Buth, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la sediul instituţiei. La întâlnirea cu jurnaliştii, alături de Buth au mai fost prezenţi purtătorul de cuvânt al instituţiei, Natalia Boloş şi noul inspector pe matematică al IŞJ Satu Mare, Adrian Bud.

Şeful IŞJ a ţinut să organizeze această conferinţă de presă pentru a veni cu ultimele informaţii în ceea ce priveşte “clasa pregătitoare”. Potrivit celor spuse de Buth, totul, atât spaţiile cât şi cadrele didactice sunt pregătiţi pentru ai primi pe copii. Potrivit şefului IŞJ Satu Mare vor fi înscrişi în clasa pregătitoare toţi copiii care împlinesc până în 31 decembrie 2012, şase ani iar învăţarea se va face prin jocuri. Copiii nu vor primi nici note şi nici calificative. Totodată, copii care până pe data de 31 august 2012 împlinesc 7 ani, vor intra în clasa I.

În ceea ce priveşte cadrele didactice care vor intra la clasă trebuie spus că este vorba atât de învăţătorii cât şi de educatoarele care prin trecerea clasei pregătitoare la şcoală rămân fără catedră. Însă fiecare educatoare are dublă specializare de educatoare-învăţătoare astfel încât, vor reuşi să facă faţă cerinţelor care îi aşteaptă. Buth a mai spus că cei care doresc să afle mai multe informaţii cu privire la înscrierea în clasa pregătitoare şi clasa I au la dispoziţie şi o linie telefonică: 0800.816.261, care este disponibilă de luni până vineri, în intervalul orar 08.00-16.00.

Mai trebuie spus că înscrierea copiilor va avea loc în trei etape. Prima etapă se va desfăşura în intervalul 5-16 martie când vor fi înscrişi copiii care solicită să frecventeze şcoala de circumscripţie (cea mai apropiată de casă). A doua etapă va avea loc în perioada 20-27 martie, destinată celor care solicită înscrierea la o altă şcoală decât cea de circumscripţie şi care se va putea face după repartizarea celor înscrişi în prima etapă. Apoi, în perioada 23-25 aprilie vor fi înscrişi copiii care nu au fost înmatriculaţi din lipsă de locuri, iar ultima etapă va avea loc în intervalul 2-9 mai, când vor fi înscrişi copiii care până atunci nu au participat la nicio etapă de înscriere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.