1.000 pachete de țigări ucrainene ascunse într-o mașină ce venea din Ungaria

Doi sătmăreni, mamă și fiu, sunt cercetați de polițiștii de frontieră pentru că au încercat să introducă ilegal în România, din Ungaria, 1.000 pachete de țigări de proveniență ucraineană. Mașina și țigările au fost reținute pentru continuarea cercetărilor.

Luni, 23 ianuarie, în jurul orei 18.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a intra în țară Ludovic Attila V., 30 de ani, din Satu Mare. Tânărul conducea un autoturism marca Honda, înmatriculat în Satu Mare, și împreună cu el în mașină călătorea și mama acestuia, Maria V., în vârstă de 52 de ani. Cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră au constatat că în mașină se află o importantă cantitate de țigări. Astfel a fost efectuat un control amănunțit asupra autovehiculului în urma căruia oamenii legii au descoperit 1.000 pachete de țigări marca Jin Ling, cu timbru specific magazinelor duty free Ucraina. Țigările erau ascunse sub scaunele din față, între scaunele din față și bancheta din spate și în ornamentele interioare ale aripilor stânga și dreapta spate.

Maria V. a declarat că țigările îi aparțin și că le-a cumpărat contra sumei de 4.500 lei dintr-o piață din Ungaria. Femeia le-a spus polițiștilor de frontieră că țigările i-au fost oferite spre vânzare de către un cetățean necunoscut. Intenția sătmărencei era să comercializeze țigările pentru a obține un profit. Întreaga cantitate de țigări, în valoare de aproape 1.300 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul a fost reținut până la finalizarea cercetărilor. Prejudiciul cauzat statului român a fost estimat de către inspectorii vamali la 9.400 lei. Cei doi sătmăreni sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă, evaziune fiscală și deținerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.