Staţie mobilă pentru paşapoarte în Carei şi Negreşti Oaş


La sfârşitul săptămânii trecute, o staţie mobilă ce va fi folosită pentru preluarea datelor de la cetăţenii din Negreşti Oaş şi Carei, a fost adusă de la Bucureşti la Serviciul Public Comunitar de Evidenţă şi Eliberare a Paşapoartelor Simple (SPCEEPS) Satu Mare. În cel mai scurt timp, lucrătorii SPCEEPS vor începe să se deplaseze periodic în cele două oraşe, iar în felul acesta solicitanţii de paşapoarte din zonele respective nu vor mai fi nevoiţi să vină la Satu Mare pentru depunerea solicitărilor, respectiv ridicarea paşapoartelor eliberate.

În vederea amenajării spaţiilor necesare amplasării staţiei mobile, între conducerea SPCEEPS Satu Mare şi cele ale primăriilor din Carei şi Negreşti Oaş au fost toate stabilite detaliile referitoare la oferirea condiţiilor optime de desfăşurare a activităţii de către lucrătorili de la Paşapoarte.

Comisarul şef Simona Babici, şefa SPCEEPS, afirmă că pentru început, lucrătorii se vor deplasa la Carei şi Negreşti Oaş câte o dată pe săptămână, urmând ca ulterior, deplasările mai frecvente să fie efectuate acolo unde vor exista cele mai multe solicitări.

Pe parcursul anului trecut, la nivelul SPCEEPS Satu Mare au fost eliberate în total 15.989 paşapoarte, din care 9.211 au fost paşapoarte electronice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.