Două săli de operaţie de 900.000 euro, inaugurate la Spitalul Judeţean


Două dintre sălile de operaţie ale Blocului Operator din cadrul Spitalului Judeţean Satu Mare, reabilitate integral, vor fi inaugurate miercuri, 25 ianuarie. Lucrările, începute anul trecut în luna octombrie, au fost realizate cu finanţare obţinută prin intermediul proiectului de cooperare transfrontalieră PHARE CBS – Două ţări, o graniţă, două spitale – un scop. Valoarea totală a proiectului, realizat împreună cu Spitalul “Josa Andras” din Nyregyhaza – Ungaria, este 1,8 milioane euro, din care jumătate a revenit Spitalului Judeţean Satu Mare, pentru reabilitarea celor două săli de operaţie, iar diferenţa spitalului din localitatea maghiară.

Inaugurarea este prevăzută pentru ora 12;00, în prezenţa conducerilor Consiliilor Judeţene Satu Mare şi Szabolcs-Szatmar-Bereg, respectiv conducerii Spitalului Judeţean.

Având ca scop eficientizarea activităţii la nivelul Blocului Operator, prin aplicarea de metode chirurgicale moderne minim invazive, cu repercusiuni pozitive în recuperarea postoperatorie a bolnavilor şi implicit cu scăderea numărului de zile de spitalizare, funcţionalizarea spaţiilor şi a circuitelor aferente cu impact major în prevenirea şi controlul infecţiilor nosocomiale şi asupra calităţii actului medical chirurgical în ansamblul lui şi implicit asupra indicatorilor de performanţă, lucrările au constat în reabilitarea capitală a două săli operaţie şi a spaţiilor aferente, crearea de circuite funcţionale corespunzătoare desfăşurării actului medical chirurgical, precum şi dotarea cu echipamente de intervenţie chirurgicală moderne.

În bani româneşti, valoarea investiţiei se cifrează la 3.853.000 lei, din care valoarea aparaturii medicale este de 2.344.000 lei, cea as lucrărilor de reabilitare – 1.369.000 lei, iar cea a cheltuielilor de proiectare 140.000 lei.

Chirurgul Barcza Daniel este cel care a iniţiat proiectul pentru partea română şi susţine că a fost motivat exclusiv de dorinţa de-a pune la dispoziţia colegilor de la Chirurgie apartură şi echipamente moderne, precum şi condiţii speciale de lucru, dar şi pentru că pacienţii trebuie să se simtă în siguranţă dacă sunt operaţi la Spitalul Judeţean Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.