Why can we be friends – varianta Radu Giurcă

Am primit azi pe adresa redacţiei un comunicat din partea prefectului judeţului Satu Mare, Radu Giucă, pe care vi-l redăm în ceea ce urmează. Citind acest mesaj ne-am amintit de un celebru filmuleţ produs de Sony Pictures, câştigător în 2003 al premiului Oscar pentru cel mai bun scurt metraj animat, pe care îl ataşăm la finalul acestui comunicat.  Vă lăsăm pe voi să judecaţi dacă există sau nu asemănări între cele două “producţii”.

Acum când mişcările de protest se încearcă să fie deturnate pentru susţinerea unor structuri politice, fac apel în primul rând la toţi sătmărenii şi apoi la cei care stau în spatele mişcărilor de stradă organizate, fie că sunt lideri politici, fie că sunt alte persoane care au în spate lideri politici sau diverse interese, să dea dovadă de maturitate civică şi de înţelepciune astfel încât după trecerea acestei perioade tulburi să ne mai putem privi în ochi ca prieteni, amici, cunoştinţe sau concetăţeni.

Să ne amintim în permanenţă că valori precum democraţia şi libertatea au fost câştigate greu şi se pot pierde repede, să ne amintim în permanenţă că România a mai trecut prin perioade de violenţă în 1990, 1991 şi 1999, iar rezultatele au fost pierderea credibilităţii şi întoarcerea României din drumul către democratizare, modernizare şi prosperitate.

Să nu lăsăm să se întâmple asta şi acum !

Peste puţin timp vom sărbători un mare eveniment al istoriei poporului român : Unirea Principatelor Române. Să ne amintim de cei care au luptat pentru ca nouă, urmaşilor, să ne fie mai bine. Să ne amintim de cei care au sperat că noi vom şti să apreciem şi să păstrăm ceea ce ei ne-au lăsat moştenire.

Le doresc sătmărenilor sa-şi păstreze speranţa şi să înţeleagă că problemele actuale ale României nu se rezolvă cu violenţă şi anarhie, iar de Ziua Unirii să dăm mână cu mână, toţi cu inima română.

Cu deosebită consideraţie,

Prefect,
Radu Octavian Giurcă

httpv://youtu.be/TLacOvny75s

9 Comentarii la "Why can we be friends – varianta Radu Giurcă"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.