Conducerea Electrolux bate în retragere


După greva de avertisment de joi, 19 ianuarie, conducerea Electrolux Satu Mare i-a invitat la discuţii pe reprezentanţii Sindicatului Liber “Samus”. Discuţiile vor avea loc sâmbătă, 21 ianuarie, la sediul fabricii, iar liderul sindical Sorin Faur este convins că acestea vor viza măsuri care să determine renunţarea la greva generală preconizată să înceapă marţi, 24 ianuarie. “Sunt convins că sistarea activităţii, joi, 19 ianuarie, pe parcursul celor a patru ore cât a durat greva de avertisment, a dat de gândit conducerii fabricii, care a estimat şi ce ar presupune încetarea activităţii pe durată nedeterminată, odată cu declanşarea grevei generale, de aceea ne-au convocat la discuţii sâmbătă” – a declarat Sorin Faur.

UPDATE: La ora 18:30 am primit din partea conducerii Electrolux următoarea declaraţie de presă:

Ca urmare a declaratiilor facute de liderii sindicatului “Samus”, de la fabrica Electrolux din Satu Mare, precum si a deciziei lor de a declansa greva de avertisment si, incepand de marti, greva generala – Electrolux doreste sa sublinieze urmatoarele aspecte:

  • De la declansarea conflictului de munca, Electrolux a initiat mai multe runde de negocieri cu liderii de sindicat, in cadrul carora compania a venit cu diverse propuneri pentru un nou contract colectiv de munca, insa sindicatul nu este de acord cu adoptarea unui nou contract colectiv de munca si nici cu aplicarea noului Cod al Muncii.
  •  Electrolux subliniaza ca toate ofertele transmise catre sindicat se bazeaza pe noul Cod al Muncii. Atat actiunile intreprinse de companie, cat si propunerile inaintate sindicatului sunt legale si respecta legislatia din Romania. Mai mult decat atat, Electrolux doreste sa ajunga la o decizie favorabila ambelor parti, care sa tina cont atat de cererile angajatilor, cat si de noul Cod al Muncii – pe care Electrolux este obligat sa-l puna in aplicare incepand cu 2012.
  •  Electrolux informeaza ca, atat in vechiul contract colectiv de munca (din 2011), cat si in propunerile inaintate sindicatului, salariul minim oferit angajatilor fabricii din Satu Mare este mai mare decat salariul mediu din judet.
  •  In plus, dupa cum a anuntat si anterior, in luna ianuarie 2012 compania va mentine si va plati remuneratia angajatilor la acelasi nivel de anul trecut, desi contractul colectiv de munca a expirat la data de 31 decembrie 2011.
  •  Electrolux ramane deschis si flexibil la alte negocieri si discutii constructive, compania dorind solutionarea tuturor aspectelor aflate in discutie, in cel mai scurt timp posibil.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.