UDMR şi-a tras două grădiniţe


Cu şase proiecte de hotărâre prevăzute pe ordinea de zi, prima şedinţă din acest an a Consiliului Local Satu Mare, desfăşurată joi, 19 ianuarie, a fost scurtă şi relaxată. Deoarece are nevoie de completări, ultimul proiect, privind achiziţionarea imobilului fostului cinematograf “Popular” în scopul înfiinţării “Casei Meşteşugarilor”, a fost înlocuit cu altul, la începutul şedinţei.

Unul dintre proiectele de hotărâre aprobate în şedinţa de joi a fost cu referire la aprobarea reţelei şcolare pe anul 2011-2012 a municipiului Satu Mare. Demersul are loc în conformitate cu prevederile Legii Educaţiei Naţionale nr. 1/2011, potrivit căreia, începând cu acest an, reţeaua şcolară a unităţilor de învăţământ de stat şi particular este organizată de către autorităţile administraţiei publice locale. Cu alte cuvinte, până acum reţeaua şcolară a fost organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean, cu avizul Primăriei, iar de acum înainte aceasta este organizată de către Primărie, cu avizul conform al Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Faţă de reţeaua şcolară pentru anul de învăţământ 2010-2011, în noua organizare au intervenit trei modificări. Este vorba despre trecerea Şcolii Generale şi a Grădiniţiei din Sătmărel în subordinea Şcolii Generale “Lucian Blaga”, arondarea Grădiniţei nr.24, (arondată până acum Grădiniţei nr.2) Liceului Teologic Reformat, respectiv arondarea Grădiniţei nr.29 – Liceului “Kolcsey Ferenc”.

Pe de altă parte, scoaterea de pe ordinea de zi a proiectului de hotărâre privind achiziţionarea imobilului fostului cinematograf “Popular” în scopul înfiinţării “Casei Meşteşugarilor”, a fost determinată de necesitatea comandării de către Primărie a unui raport de evaluare a imobilului. În condiţiile în care, potrivit raportului de evaluare deţinut de proprietarul clădirii, preţul de vânzare a imobilului este de 1.150.000 euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.