Activitate paralizată la Electrolux timp de patru ore


Timp de câte două ore în fiecare schimb, angajaţii SC Electrolux SA Satu Mare s-au aflat joi, 19 ianuarie, în grevă de avertisment. Acţiunea de protest s-a desfăşurat între orele 12:00-14:00 pentru cei din schimbul I, respectiv între 15:30-17:30 pentru cei din schimbul II, iar marţi, 24 ianuarie, va fi urmată de declanşarea grevei generale.

Conducerea fabricii a fost înştiinţată despre greva generală printr-o adresă oficială datată 17 ianuarie. Sorin Faur, liderul Sindicatului Liber “Samus” afirmă că greva de avertisment de joi şi cea generală care va fi declanşată în 24 ianuarie, au fost generate de nemulţumirea angajaţilor referitoare la refuzul patronatului de-a încheia un nou contract colectiv de muncă pentru anul 2012 cu respectarea tuturor prevederilor contractului de anul trecut. Greva de avertisment de joi a decurs fără probleme sau incidente, iar oamenii sunt ferm hotărâţi să meargă cu orice preţ mai departe, a declarat liderul sindical Sorin Faur, care la ora 13:00 a făcut câclaraţii de presă în faţa fabricii.

Sorin Faur a mai afirmat că celor 725 de angajaţi care au semnat iniţial pentru declanşarea grevei generale li s-au alăturat încă cel puţin zece, şi este de aşteptat ca până marţi, 24 ianuarie, numărul acestora să crească.

Angajaţii sunt decişi să nu cedeze, cu atât mai mult cu cât reprezentanţii sindicatului au constatat că reprezentanţii patronatului, loc să încerce să îndrepte lucrurile, se pregătesc la rândul şi în felul lor pentru greva generală, în cursul zilei de vineri, 20 ianuarie, urmând a fi discutate şi stabilite regulile acţiunii de protest.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.