Lecţie despre demnitate cu Dan Puric

Sala de concerte a Filarmonicii de Stat „Dinu Lipatti” din Satu Mare a fost neîncăpătoare astăzi, 18 ianuarie, acolo unde, pentru un răstimp de două ore a poposit actorul şi regizorul, Dan Puric. Evenimentul a avut loc de la ora 19.00.

Omul de cultură a venit la Satu Mare pentru a-şi lansa noua carte intitulată „Fii demn!”. Este o scriere despre identitate şi iubire, subliniază în cursul expunerii chiar autorul. Conferinţa susţinută cu această ocazie a ţinut publicul cu sufletul la gură. „Nu sunt un filozof şi nici nu cred că voi deveni vreodată. Vorbim despre demnitate însă aceasta nu este o calitate prea iubită în zilele noastre. Dacă eşti demn, nu poţi să furi. Nu poţi să înşeli. Aici e problema!”, spune Puric.

Despre carte autorul spune că „este structurată pe şase capitole şi este scrisă la persoana întâi. Am pus fotografia mamei mele pe coperta cărţii. Este o fotografie de pe vremea când era tânără, nu ştiu dacă avea 23-24 de ani. E o poză din perioada interbelică”.

Dan Puric nu este la prima întâlnire cu publicul sătmărean. Tot în sala de concerte a Filarmonicii de Stat „Dinu Lipatti” a avut loc şi lansarea cărţii „Omul frumos”, un alt volum de succes în rândul cititorilor sătmărenilor.

Evenimentul de astăzi a fost organizat de Asociaţia pentru Copii şi Tineri 4U cu sediul pe B-dul Vasile Lucaciu din Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.