“Cupa Satu Mare la floretă cadeţi”


Cea de-a treia ediţie a competiţiei internaţionale de scrimă ,,Cupa Satu Mare la floretă, cadeţi” va avea loc la Satu Mare în zilele de 28 şi 29 ianuarie. Pentru organizarea ediţiei din acest an se estimează participarea a peste 200 concurenţi înscrişi şi a peste 70 oficialităţi (arbitri, observatori, echipe tehnice, oficiali federali). Evenimentul va fi organizat cu susţinerea materială şi financiară a Federaţiei Române de Scrimă şi a Clubului Sportiv Satu Mare. Concursul se va desfăşura în două săli în paralel (sala de scrimă “Alexandru Csipler” în şi sala veche a Liceului cu Program Sportiv).

În 28 ianuarie, prima zi a competiţiei, se va desfăşura concursul individual de floretă feminin, de la ora 19:00 fiind prevăzute semifinalele, de la ora 20:00, finala, iar de la 20:30 festivitatea de premiere.

În data de 29 ianuarie, de la ora 14:30 vor avea loc semifinalele la floretă masculin, urmate, de la 15:30, de finală, iar de la ora 16:00 de finala la floretă feminin pe echipe. Festivitatea de premiere este prevăzută pentru ora 17:00.

Potrivit primarului Iuliu Ilyes, competiţia de la Satu Mare este un omagiu dedicat doamnei scrimei româneşti, Ecaterina Stahl, cea care a contribuit semnificativ la privilegiul dobândit de sportivii din Satu Mare de a fi primiţi în orice sală din lume doar pentru că aparţin şcolii sătmărene de scrimă.
Sportivii care vor concura la Satu Mare se vor întrece în sala din care Ecaterina Stahl, Marcela Moldovan, Suzana, Ştefan Ardeleanu şi Petru Kuki au pornit spre titlurile de campioni olimpici sau mondiali.

“Cupa Satu Mare 2012”, la floretă feminin, aflată la cea de-a III-a ediţie, a intrat în circuitul european al competiţiilor rezervate cadeţilor şi se speră la o evoluţie asemănătoare şi pentru proba de masculin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.