Prefectul îşi pune cenuşă în cap: să ne dăm mâna colegial!


Un fel de concluzie a întâlnirii pe care a avut-o cu membrii Comisiei de Dialog Social, a fost prezentată marţi, 17 ianuarie, în cadrul conferinţe de presă organizate de prefectul Radu Giurcă.

Cu toate că a fost pentru prima dată când ziariştii nu au fost invitaţi la şedinţa Comisiei de Dialog Social, prefectul a declarat că mizează pe sprijinul presei în vederea transmiterii către populaţia judeţului a mesajului de îndemn la calm, responsabilitate şi decenţă, în contextul situaţiei tensionate din ţară. Radu Giurcă a ţinut să sublinieze că, dacă au loc conform prevederilor legale, nu este interzisă organizarea de manifestaţii publice. “Deşi trebuie să se ceară autorizaţii pentru astfel de acţiuni, chiar dacă la Satu Mare vor avea loc şi alte manifestaţii precum cea de duminică, 15 ianuarie, care a fost neautorizată, vor fi luate măsuri doar dacă participanţii vor recurge la acte de violenţă” – a declarat Giurcă.
În continuare, referindu-se la situaţia generală din ţară care a declanşat şirul de proteste, într-o expunere cu iz de spovedanie, prefectul a declarat: “Ştim că sunt greutăţi, la fel cum am ştiut şi am afirmat că 2012 este un an care îndeamnă la prudenţă, dar sunt de părere că toate problemele se pot rezolva pe calea dialogului. La nivel central, acest dialog nu a fost în prim plan, recunosc, şi îmi asum această afirmaţie! Dar consider că pe plan local mereu am încercat să dialogăm cu cetăţenii şi să le rezolvăm problemele, în măsura în care a depins de noi. De aceea, doresc ca oamenii să înţeleagă că pot să-şi expună nemulţumirile public, prin intermediul manifestaţiilor, dar să ţină cont că există legi în ţară care statutează modul în care ne putem exprima. În concluzie, pentru că suntem concetăţeni, vă invit colegial să ne dăm mâna pentru a evita anumite situaţii conflictuale”!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.