O nouă amânare în dosarul Popa, Ştrango, Ulici

O nouă amânare în dosarul trafic de influență și luare de mită în care sunt inculpați fostul inspector general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Satu Mare, Mariana Popa, Ioan Ulici și omul de afaceri Vasile Ștrango. La termenul de astăzi, 17 ianuarie, au fost prezenți doar Popa și Ioan Ulici. Avocatul a motivat absența lui Vasile Ștrango prin faptul că este plecat în străinătate la tratament cu copilul care are probleme cardiace.

Zâmbitori, nevoie mare, pe cei doi inculpați se vedea de la o poștă că-i doare în cot de acuzele care li se aduc. În așteptarea judecătorului aceștia șușoteau și râdeau (în barbă) sau, de ce nu(?), poate încercau să contrabalanseze stresul acumulat cu câte o glumiță.

Una peste alta avocatul lui Ștrango a cerut amânarea procesului deoarece clientul său este plecat din țară prezentându-i judecătorului de caz mai multe copii xerox după adeverințele medicale pentru a dovedi boala copilului lui Ștrango. ”Este plecat din țară și nu revine decât în data de 29 ianuarie”, a precizat avocatul inculpatului Ștrango. Însă judecătorul a atras atenția apărătorului omului de afaceri negreștean că Ștrango este văzut de mai multe ori pe holul Tribunalului. ”Dacă mă îndrept spre sala de judecată mă întâlnesc cu el. dacă mă duc la toaletă, îl întâlnesc. E nevoie să știe că trebuie să vină la Tribunal atunci când are termenul și nu în alte zile” a declarat judecătorul.
Procedura a decurs extrem de repede judecătorul fixând un nou termen pentru data de 31 ianuarie, la ora 10.00, când ”și clientul meu, Vasile Ștrango va fi cu siguranță prezent” a declarat avocatul omului de afaceri.

Pentru a scăpa de obiectivele aparatelor de fotografiat cei doi inculpați au mai întârziat o vreme în sala de judecată ieșind până la urmă prin biroul judecătorului. La încercarea jurnaliștilor de ai surprinde pe pelicula fotografică, Ulici s-a enervat o țâră spunând că el nu este de acord să fie pozat. Mai mult decât atât, Mariana Popa, așa mai în șoaptă i-a catalogat pe cei din presă ”niște nesimțiți”. Luând-o pe hol s-au oprit apoi, pentru a discuta cu avocatul lângă unul dintre calorifere. Văzându-i din nou pe jurnaliști, au încercat să-și ascundă fețele iar Ulici, ofticat de-a binelea de insistența fotografilor a coborât în grabă scările Palatului de Justiție, părăsind clădirea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.