Marian Dănilă a fost dat afară de la Eminescu

Potrivit directorului școlii, Ioan Pop, hotărârea a fost luată în data de 11 ianuarie. Cazul profesorului Marian Dănilă a fost analizat în Consiliului de disciplină a școlii, formulându-se mai multe puncte de acuzare înaintându-se ulterior Consiliului de Administrația a colegiului propunerea desfacerii contractului de muncă al acestuia. Propunerea a fost însușită iar decizia comunicată și Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Satu Mare. ”Decizia de desfacere a contractului de muncă a profesorului Marian Dănilă a fost luată în cadrul ședinței din 11 ianuarie a Consiliului de Administrație a școlii. Am luat această hotărâre din cauza multiplelor abateri puse pe seama profesorului. Decizia a fost comunicată conducerii IȘJ iar până la numirea unui alt profesor orele acestuia vor fi suplinite de către un dascăl al colegiului”, a declarat directorul Colegiului Național ”Mihai Eminescu”, Ioan Pop.

Cu toate acestea, Pop spune că profesorul Marian Dănilă are dreptul să conteste decizia Consiliului de Administrație a școlii. ”Așa prevede legea. În cazul în care va avea câștig de cauză poate să revină la catedră iar eu trebuie să-l primesc deoarece, așa spune legea”, a mai precizat Ioan Pop.

Inspectorul școlar general al IȘJ Satu Mare, Gigel Buth, spune că a fost informat cu privire la decizia Consiliului de Administrație a Colegiului Național ”Mihai Eminescu”.  ” Eu nu pot să desfac contracte de muncă. Școala are un Consiliu de Administrație. Ei sunt cei care decid. În cazul în care nu găsesc un om pe care să-l angajeze pe post vom repartiza noi unul. Eu nu pot decât să repartizez. Băiatul acela nici măcar nu a venit să se consulte cu mine. Până la urmă și el are niște drepturi, nu?”. Întrebat dacă s-a încercat contactarea profesorului Dănilă în vederea demarării unor măsuri de conciliere între acesta și conducerea școlii, șeful IȘJ spune că ”nu am încercat contactarea profesorului. Noi nu avem nici un interes în această problemă. Pe noi ne interesează ca să-i fie bine copilului, elevului”.

Ioan Marian Dănilă este originar din Negrești Oaș. A mai predat la Baia Mare, Seini și Sighetu Marmației. Acesta se face vinovat de postările pe YouTube și blogul personal unde își ponegrește elevii în fel și chip dar și colegiul respectiv conducerea școlii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.