Conducerea Electrolux vrea să desfiinţeze contractul colectiv de muncă!


În încercarea de-a demonstra că “rămâne deschisă şi flexibilă la alte negocieri, depunând toate eforturile pentru soluţionarea tuturor aspectelor aflate în discuţie”, după cum s-a precizat în comunicatul de presă din seara zilei de vineri, 13 ianuarie, după ce în cursul dimineţii concilierea în conflictul de muncă declanşat de sindicat în data de 6 ianuarie a.c., a eşuat, conducerea SC Electrolux SA Satu Mare i-a invitat la discuţii pe reprezentanţii Sindicatului Liber “Samus”. Întâlnirea a avut loc luni, 16 ianuarie, însă, potrivit celor declarate de liderul sindical Sorin Faur, aceasta s-a rezumat doar la noi discuţii, pe parcursul cărora reprezentanţii sindicatului au încercat să lămurească din nou conducerea fabricii ce presupun conflictul de muncă şi negocierea propriu zise. Întrucât propunerile conducerii fabricii au vizat acordarea unei majorări salariale fără încheierea unui contract colectiv de muncă, sindicaliştii au decis că vor merge mai departe, urmând ca de marţi, 17 ianuarie, să înceapă strângerea de semnături în vederea declanşării grevei generale.

Sorin Faur a declarat că reprezentanţii conducerii au propus sindicaliştilor un pachet salarial fără contract colectiv de muncă. Este vorba despre acordarea unei majorări salariale de 3%, începând cu 1 ianuarie a.c., şi menţinerea bonurilor de masă. “În condiţiile în care tichetele de masă ne-au fost acordate şi până acum, angajaţii ar urma să beneficieze de majorarea menţionată doar dacă sindicatul este de acord cu propunerea patronatului privind neîncheierea unui nou contract colectiv de muncă. Deoarece nu suntem de acord cu această propunere şi, la declanşarea conflictului de muncă am menţionat clar că dorim menţinerea în 2012 a prevederilor contractului colectiv de muncă din 2011, decizia noastră a rămas neschimbată: vom declanşa grevă generală!”- a precizat Sorin Faur.

Declanşarea grevei generale este prevăzută pentru începutul săptămânii viitoare, iar până atunci, spre sfârşitul acestei săptămâni va fi organizată o grevă de avertisment.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.