Jerbe de flori la bustul lui Eminescu

O mână de sătmăreni şi-au dat întâlnire astăzi, 14 ianuarie, la bustul lui Mihai Eminescu din faţa colegiului care îi poartă numele pentru a evoca personalitatea acestuia cu ocazia trecerii a 162 de ani de la naşterea marelui poet (15 ianuarie 1850).

La evenimentul care a avut loc de la ora 10.00 au participat senatorul social-democrat de Satu Mare, Valer Marian, preşedintele Organizaţiei municipale a PSD Satu Mare dr. Dorel Coica, vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Adrian Ştef, viceprimarul municipiului Satu Mare, Adrian Albu, preşedintele Organizaţiei judeţene a PNL Satu Mare, Ovidiu Silaghi dar şi alţi reprezentanţi ai PSD, PNL şi PDL de la nivel local şi judeţean, respectiv ai instituţiilor de cultură din Satu Mare.

Personalitatea lui Eminescu a fost evocată de Ion Bala dar şi de consilierul din cadrul Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional al judeţulu Satu Mare, Gheorghe Toduţ şi directorul Casei de Creaţie, Felician Pop. În luarea de cuvânt Toduţ a făcut o scurtă trecere în revistă a busturilor lui Eminescu existente în ţară şi străinătate.

Manifestările s-au încheiat cu depunerea de jerbe de flori la bustul poetului.

Un Comentariu la "Jerbe de flori la bustul lui Eminescu"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.