Captură record de ţigări de contrabandă la Negreşti Oaş

Poliţiştii de frontieră au descoperit şi confiscat 148.500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 645.000 lei, pe care mai multe persoane intenţionau să le introducă ilegal în România, din Ucraina.

Deoarece suspecţii nu s-au supus somaţiilor prin voce, oamenii legii au fost nevoiţi să folosească, conform legii, armamentul din dotare, fiind tras un foc de avertisment în plan vertical.

Sâmbătă, 14 ianuarie 2012, în jurul orei 02.00, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul SPF Negreşti Oaş, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, a observat, în apropierea frontierei de stat cu Ucraina, pe direcţia localităţii Cămârzana, mai multe persoane care încărcau într-un mijloc de transport colete voluminoase. Imediat cei doi poliţişti de frontieră au acţionat pentru reţinerea suspecţilor şi deoarece aceştia au ignorat somaţiile legale prin voce, a fost executat un foc de avertisment în plan vertical, în conformitate cu prevederile legale.

În acel moment bărbaţii au abandonat coletele, fugind în direcţii diferite, majoritatea dintre aceştia retrăgându-se pe teritoriul statului vecin. În urma cercetarii zonei a fost descoperit şi reţinut un cetăţean ucrainean care se ascundea într-o livadă aflată în apropiere. Totodată, la cercetarea terenului au fost descoperite 297 de colete ce conţineau cantitatea de 148.500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de aproximativ 645.000 lei. Au fost anunţate autorităţile de frontieră ucrainene care au informat că au descoperit la faţa locului mai multe urme şi indicii, urmând a se efectua cercetarea în comun a evenimentului.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiuniilor de trecere ilegală a frontierei de stat şi contrabandă. Cercetările sunt continuate de către poliţiştii de frontieră pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.