Condiții primitive în closetele din gările CFR

Pereți cu igrasie, miros pestilențial, robinete improvizate și un jeg de îți taie cheful de a le mai trece pragul. Este vorba despre closetele din gările CFR care la o distanță de mai bine de două decenii de la Revoluția din 1989, continuă să ofere condiții ca în epoca de piatră.

Neavând de ales călătorii le mai trec pragul contra sumei de 1 leu. Însă imaginea care îi întâmpină numai cât trec de ușa cu balamalele ruginite și scârțâitoare, nevoie mare, îi aruncă înapoi cu mai multe decenii (în cel mai bun caz). Lipsa condițiilor elementare de igienă care se rezumă doar la spălatul pe jos (și asta din când în când), s-au la pulverizarea vreunui detergent ieftin pentru a mai amesteca mirosurile fac din closetele publice adevărate focare de infecție. Igrasia bătătoare la ochi, pereți decojiți și o bucată de furtul în loc de țevile de la robinete sunt tot ceea ce ne întâmpină când intrăm în aceste locații.

Și ”condițiile” enumerate mai sus o să ni se pară dea dreptul ”de lux” dacă ne gândim la WC-urile răspândite prin gările din localitățile județului. Neigienizate, puturoase, lăsate în paragină și în multe cazuri ascunse printre mărăcini, aceste clădiri stau să se dărâme peste cei care aleg să le treacă pragul. Că până la urmă … doar păianjenii își mai caută adăpost în colțurile murdare ale acestor closete.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.