Cele mai ciudate reclamații înregistrate la CJPC, în 2011

”Cutiuțe cu surprize” conținând prezervative expirate, semințe de floarea-soarelui cu lăbuțe de șobolani ca ”desert”, plante de ceai cu prezervativ folosit drept ”cadou” sau pâine cu ”adaos” de piatră, sunt doar câteva dintre reclamațiile ciudate înregistrate anul trecut (2011) la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Satu Mare.

”Din bunăvoința” producătorilor dar și a comercianților (că nici ei nu sunt ușă de biserică) sătmărenii au bătut adesea la ușa CJPC Satu Mare cu o serie de plângeri cu adevărat hilare dar în același timp enervante și care nu odată îți fac părul măciucă întrebându-te cum de se mai pot întâmpla asemenea bizarerii în țărișoara noastră, membră a UE (de 5 ani de zile!). Până una alta lucrurile au fost așa precum au semnalat sătmărenii noștri că doar nu s-au plâns degeaba pe al ușile celor de al care așteaptă să le rezolve nedumerirea.

Șeful CJPC Satu Mare, Valentin Breban, spune că poate cea mai hilară reclamație care poate ocupa un loc de cinste în TOP-ul celor mai ciudate lucruri, este cea unui sătmărean care a cumpărat de la un PECO din oraș o cutie de prezervative. Deși potrivit scrisului de pe cutie produsul era în termen, după inscripția de pe prezervative toate erau expirate. ”Am trecut la verificări astfel am găsit cinci cutii cu prezervative expirate. Toate au fost retrase de la comercializare”, spune Breban.

Însă așa cum deja ne-am obișnuit, povestea merge mai departe, vorba … povestitorului. Șmecheria cu prezervativele nu se încheie aici. Ne mutăm într-un alt loc, în cartierul 14 Mai, la unul din arhicunoscuții ”vraci” ai Sătmarului, Robi. Punându-și speranța în ceaiurile acestuia, unul dintre concitadinii noștri s-a gândit să meargă să-i ceară sfatul pentru a-și obloji boala. Omul i-a prescris un ceai numai bun pentru a-i reda sănătatea luat dintr-un ditamai sac. Însă în punga clientului s-a strecurat … așa pe neobservate și un prezervativ. Și parcă descoperirea nu i-ar fii ajuns, pentru a-l obloji și de pofta de mâncare omul a găsit că prezervativul respectiv a fost folosit. Supărat, omul a bătut la ușa comisarilor de al CJPC pentru a i se face dreptate.

Și pentru a continua cu ”bucatele alese”, unul dintre sătmăreni a reclamat că într-unul dintre pachetele de semințe de floarea-soarelui a dat peste o lăbuță de … șobolan. Trecându-i frigul pe șira spinării omul a ajuns tot la CJPC.
Tot din categoria ”reclamații gastronomice” face parte și pulpa de pui, arătoasă și poate … bună la gust, servită la un restaurant din Satu Mare însă ”garnisit” cu resturi de pene. ”Nu a fost bine curățat” spune Breban. Numai bună să-ți taie pofta pentru o bună bucată de vreme.

Apoi, pentru a nu ne îndepărta prea mult de cele ”de-ale gurii” se cade să mai amintim și de pâinea în a cărei miez era bine înjghebată o piatră. Trecută neobservată, felia de pâine a ajuns în mâinile unui copil care și-a rupt un dinte mușcând din miezul gustos. Clientul a ajuns apoi în scaunul dentistului iar apoi s-a plâns la CJPC.

Cu siguranță mai sunt și altele, poate mult mai ciudate, însă făcând o scurtă retrospectivă în materie de reclamații al CJPC, pe acestea le-am găsit mai interesante.

Un Comentariu la "Cele mai ciudate reclamații înregistrate la CJPC, în 2011"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.