Petarde şi artificii confiscate

Poliţiştii din întreg judeţul au continuat acţiunile în cadrul campaniei desfăşurate la nivel naţional, „Foc de artificii”, urmărind verificarea legalităţii operaţiunilor cu obiecte de distracţie pe bază de materiale pirotehnice.

Sâmbătă, 31 decembrie 2011 şi duminică, 1 ianuarie 2012, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au confiscat 500 bucăţi petarde şi 45 artificii tip rachetă, întocmind şase dosare penale pentru comiterea infracţiunilor de efectuare de operaţiuni cu obiecte pirotehnice. De asemenea, poliţiştii şi jandarmii din Negreşti Oaş acţionând în acelaşi scop, au ridicat în vederea confiscării 1.320 petarde şi 18 artificii.

Astfel, Asia V., de 22 de ani, din Satu Mare, a fost identificată de oamenii legii în Piaţa de alimente nr. 1, oferind spre vânzare, fără drept, cantitatea de 17 artificii tip rachetă. Acelaşi gen de obiecte de distracţie pe bază de materiale pirotehnice, respectiv 20 de artificii tip rachetă, intenţiona să comercializeze fără drept, şi Gabriel S., de 21 de ani, din Odoreu, fiind însă depistat de poliţişti. În pieţe au mai fost depistate alte trei femei: Himena Z., de 18 ani, Livica M., de 44 de ani şi Mariana N., de 21 de ani, din Satu Mare care ofereau spre vânzare petarde şi artificii.

La Tăşnad, poliţiştii de investigaţii criminale l-au surprins pe Iulian L., din Satu Mare, oferind spre vânzare în piaţa agroalimentară 300 de petarde. Toate persoanele identificate de poliţişti sunt cercetate penal sub aspectul comiterii infracţiunii de efectuare de operaţiuni cu articole pirotehnice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.