Puțină lume astăzi, la piața de vechituri din Satu Mare

După ce cheltuielile de Crăciun au cam stors buzunarele sătmărenilor unii dintre concitadinii noștri s-au gândit să mai facă câțiva gologani scoțând la vânzare câteva dintre obiectele de care nu mai au nevoie prin casă. Totuși, puțini la număr vânzătorii așteptau clienții care mai mult se plimbau din obișnuință prin piață și nu pentru a-și irosi rezervele puse deoparte pentru Revelion și Anul Nou.

Obosiți după Sărbătoarea Crăciunului sătmărenii nu s-au înghesuit astăzi, 28 decembrie, la piața de vechituri. Cei care totuși nu au putut scăpa de ”năravul săptămânal” de a căuta printre vechiturile adunate de vânzătorii de ocazie, au avut șansa să găsească pantofi și cizme ”la grămadă” oferite la prețuri cuprinse între 5 și 10 lei perechea. Însă bocancii mai arătoși se vindeau la 30-40 de lei perechea. Apoi pantaloni de trening la 5 lei bucata, cărți la 1-3 lei bucata dar și încărcătoare pentru telefoane mobile la prețuri cuprinse între 10 și 20 de lei.

Ici, colo mai era câte o grămadă de cărți, în special manuale școlare vechi de matematică, fizică și chimie, toate de dinainte de 1989, apoi reviste de modă și acestea trecute de vreme, sau câteva romane ”ieftine” pe care proprietarii le dădeau la 1-2 lei bucata în funcție de starea în care se afla cartea ”doar să nu le mai duc acasă”, vorba unuia dintre vânzători. Cei interesați de istoria antică dar și de busturile din ceramică a unor personaje mitice sau istorice ale Greciei antice puteau cumpăra câte un bust de aproximativ 30 cm în înălțime, la 15 lei bucata.

În rest piese de schimb, unelte, plăcinte, mititei și miros de prăjeală ce împânzea întregul iarmaroc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.