Captura impresionantă de artificii la Petea

Poliţiştii de frontieră sătmăreni cercetează doi cetăţeni români în maşina cărora au fost descoperite peste 2.000 kg de artificii transportate ilegal. Întreaga cantitate de marfă a fost confiscată până la finalizarea cercetărilor.

În cursul acestei zile, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Petea în cooperare cu poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase (AESP) al IPJ Satu Mare au desfăşurat o acţiune pentru combaterea traficului cu arme şi muniţii şi respectarea legalităţii importului – exportului, deţinerii, comercializării şi folosirii de obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice.

În jurul orei 08.00, la Punctul de Trecere a Frontierei a Petea s-au prezentat pentru a intra în ţară Ghenadii G., 37 de ani, din judeţul Harghita, conducând un autovehicul marca Mercedes Benz, înmatriculat în Harghita şi Eduard H., 48 de ani, din Siret, conducând un autoturism Renault Scenic, înmatriculat în Suceava.

Cu ocazia formalităţilor pentru intrarea în ţară, la controlul de frontieră oamenii legii au constatat că în cele două maşini se află o importantă cantitate de artificii şi petarde. A fost efectuat un control amănunţit asupra celor două autovehicule şi s-a constatat că în Mercedes se află 1.240 kg de obiecte artizanale şi de distracţii pe bază de amestecuri pirotehnice, iar în Renault erau 788 kg de asemenea obiecte, în total o cantitate de 2.028 kg.

Celor doi conducători auto le-au fost solicitate documentele pentru marfa pe care o transportau. Aceştia au prezentat mai multe facturi şi două autorizaţii. Însă în urma cercetărilor efectuate poliţiştii de frontieră au constatat că în autoutilitara Mercedes erau 92 de kilograme de artificii în plus faţă de cantitatea înscrisă pe factură, iar suceveanul nu avea autorizaţie pentru transportul unor astfel de materiale, ci doar pentru deţinerea şi comercializarea de obiecte pirotehnice, dar nu din clasa din care cele transportate fac parte. Mai mult, printre artificiile transportate, poliţiştii de frontieră au descoperit şi 124 de kg de petarde, a căror deţinere şi comercializare este interzisă. În plus, bunurile pe care ei le transportau nu sunt omologate şi nu sunt marcate corespunzător.

Persoanele au declarat că au cumpărat marfa de la un magazin de profil din Polonia şi intenţionau să le folosească în noaptea de revelion, când urmau să organizeze focuri de artificii. Întreaga marfă a fost ridicată în vederea confiscării, iar cei doi conducători auto sunt cercetaţi acum pentru efectuarea de operaţiuni cu obiecte pirotehnice fără drept.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.