27 de copii cu rujeolă internaţi la Contagioase


27 de copii diagnosticaţi cu rujeolă, din Hrip şi Turulung, au fost internaţi în secţia de Boli Contagioase a Spitalului Judeţean Satu Mare.

Potrivit purtătorului de cuvânt Constantin Demian, majoritatea copiilor internaţi sunt de vârstă preşcolară, restul fiind elevi, cu vârsta chiar şi până la 17 ani. Demian a mai afirmat că cei mai mulţi pacienţi provind din comunităţile de romi din cele două localităţi şi că nu au fost vaccinaţi împotriva rujeolei.

Apariţia celor două focare de rujeolă, începând cu data de 24 decembrie, a alertat Direcţia de Sănătate Publică ( DSP) Satu Mare care a iniţiat o anchetă epidemiologică. La mijlocul lunii decembrie a.c., în evidenţele DSP Satu Mare se aflau înregistrate peste 400 cazuri de rujeolă, mai multe cu 100 câte erau consemnate în luna iulie. Număr alarmant de îmbolnăviri cu rujeolă precum cele din judeţul Satu Mare se regăsesc şi la nivel naţional, în aproape toate judeţele fiind înregistrate explozii ale cazurilor de rujeolă. Situaţia este dramatică deoarece, apariţia focarelor multiple de rujeolă se produce, cel puţin în judeţul Satu Mare, după aproape doi ani în care nu au fost consemnate astfel de îmbolnăviri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.