Generalul Bucur la cârma IȘJ Satu Mare

”Vreau transparență, pertinență, normalitate și corectitudine. Nu vreau ca informațiile să fie umflate ci doresc să reflecte realitatea pură” a declarat astăzi, 22 decembrie, în cadrul unei conferințe de presă, noul inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, Gigel Buth. La întâlnirea cu jurnaliștii au mai fost prezenți Mariana Brumboiu dar și inspectorul de limba și literatura română din cadrul instituției, Natalia Boloș.

”Intrarea” noului inspector școlar general a fost cât se poate de reținută. Măsurat în vorbe și gesturi, noul șef a trecut să dea mâna cu fiecare ziarist în parte, prezentându-se de la caz la caz cu unul dintre apelativele ”Gigel Buth” sau ”sunt Gigel”, după care s-a așezat flancat de cele două doamne. Introducerea în ”temă” a fost făcută de purtătorul de cuvânt al IȘJ Satu Mare, Mariana Brumboiu, care totodată, începând de astăzi, a predat ștafeta Nataliei Boloș care, este ”noua imagine a IȘJ”.

Una peste alta, cu toate că nu a afirmat cu toată tăria, Gigel Buth înclină să facă remanieri în rândul inspectorilor dacă aceștia nu se ridică la nivelul cerut de el. ”Trebuie să existe niște reguli simple, care trebuie respectate chiar și de mine. Nu vreau decât să aplic ceea ce mi se cere de la Minister”, spune Buth.

Noul șef al IȘJ Satu Mare a ținut să se întâlnească cu ziariștii pentru a se prezenta acestora dar și pentru a-i asigura de toată deschiderea sa. ”Trebuie să înțelegeți că nu vom putea întotdeauna răspunde întrebărilor dumneavoastră în momentul în care ne solicitați vreo informație. Uneori trebuie să așteptăm feed-back-ul din partea Ministerului, pentru ca să putem să vă dăm un răspuns”, spune șeful IȘJ Satu Mare.
În ceea ce privește noua sa funcție, Buth spune că, doar curajul a fost acela care l-a determinat să participe la această selecție pentru obținerea postului de inspector general, deoarece consideram că nu sunt cu nimic mai prejos decât ceilalți”.

Apoi noul șef al IȘJ Satu Mare și-a trecut în revistă CV-ul, începând din fragedă pruncie, pe vremea pe când era învățăcel la Hodișa, satul în care a urmat școala generală. ”Am urmat apoi Liceul de Industrie Alimentară iar după Bacalaureat am dat admitere la Universitatea ”Babeș-Bolyai” Cluj Napoca, specializarea matematică-informatică. Am predat la Liceul nr. 7, unde am stat timp de 7 ani. Apoi, am fost repartizat la Eminescu după care am fost profesor la Colegiul Național ”Doamna Stanca” unde nu am ajuns pe post printr-un concurs de dosare. Din luna aprilie am fost inspector de matematică, educație permanentă, în cadrul IȘJ Satu Mare”, povestește Buth.

La finalul conferinței de presă, noul inspector general a ciocnit cu ziariștii un pahar de șampanie, urându-le un an plin de realizări și încropirea unor relații cât mai trainice dintre instituția pe care o conduce și jurnaliști.

Potrivit declarației de avere postat pe site-ul IȘJ Satu Mare, www.isj.sm.edu.ro/isj/, Gigel Buth are împreună cu soția, Doina Buth, un teren arabil cu o suprafață de 420 mp, la Noroieni, pe care l-a cumpărat în 2004. De asemenea, are împreună cu soția un apartament cu o suprafață de 88,62 mp, cumpărat în 2000 și o casă de 84 mp, la Noroieni, cumpărat în 2008. Totodată mai deține o motocicletă marca BMW, un autoturism marca BMW, o remorcă ”Neptun” și un ATV marca ”HSUN”. Nu are depozite în lei sau valută însă, are un credit de la UNI Credit Țiriac de 45.000 euro, contractat în anul 2008 și scadent în 2034.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.