Voluntar pentru un mediu verde

12 instituții de învățământ din județul Satu Mare au participat astăzi, 20 decembrie, la festivitatea de premiere a concursului de afișe ”Voluntar pentru un mediu verde”. Acțiunea a avut loc de la ora 12.00 la ”Casa Verde” din Grădina Romei.

Copiii au realizat afișe reprezentative care să reflecte activitățile realizate în vederea marcării celor două mari teme ale anului 2011: voluntariatul și pădurile. Despre importanța implicării tinerilor în acțiunile de voluntariat care ating tangențial problematica mediului a vorbit directorul Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Satu Mare, Elisabeta Bekkesy. Șeful Direcției Silvice Satu Mare, Sever Șter a pus accentul pe importanța pădurilor și a zonelor verzi. ”În medie, 33% din suprafața Terrei este acoperită de păduri. La noi în țară acest procent este de doar 27% ceea ce este mult sub media globală. Pe de altă parte peste, un miliard și jumătate din populația Pământului depind de păduri. Consider că trebuie să învățăm să avem grijă de acest habitat, mai ales că procesul industrializării a redus extrem de mult suprafețele de zone verzi”, a declarat în luarea de cuvânt Sever Șter.

Apoi copiii și-au prezentat într-un răstim de doar câteva minute fiecare, afișele cu care s-au înscris în concurs, după care a urmat festivitatea de premiere. ”Ați fost atât de harnici încât fiecare meritați locul I. Nu am reușit să facem o departajare, astfel încât fiecărei școli îi acordăm câte o diplomă de ”Voluntar pentru un mediu verde”. După preluarea diplomelor copiii au împodobit bradul de Crăciun aflat în holul ”Casei Verzi”.

În ultima parte a acțiunii cei prezenți au depus jerbe de flori la bustul părintelui Grădinii Romei, Kiss Gedeon, aflat în fața clădirii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.